Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

5 největších sportovních událostí na světě II

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

V minulém díle jsme vás seznámili s největšími sportovními událostmi na světě. Zde přinášíme dalších 5, které ale stále stojí za jejich sepsání. Tipovali byste toto pořadí?

 1. Wimbledon

6. největší sportovní událost světa je nejstarší tenisový turnaj světa – pořádá se od roku 1877. Wimbledon je jedním z 4 grandslamových tenisových turnajů – společně s Australian Open, French Open a US Open. V Anglii se ale hraje stále na travnatém povrchu oproti ostatním třem. Tradice a historie dělá z Wimbledonu také nejoblíbenější turnaj současnosti.

2. Tour de France

Většina tras závodu vede přes Francii, přesto je některá část úseků někdy i v okolních zemích. První Tour de France se konala v roce 1903. Současný závod se skládá z 21 denních etap a měří okolo 3 500 km.

3. Světový pohár v Rugby

Mezinárodní soutěž mezi týmy rugby se pořádá každé 4 roky od roku 1987. Účastní se 20 národních týmů, kteří mezi sebou odehrají zápasy v 1 měsíci v hostitelské zemi. Vítězové získají William Webb Ellis Cup. Další pohár se bude konat v roce 2019 v Japonsku.

4. Formule 1

S mnoha okruhy po celém světě (jeden z nich i v Brně) se jedná o vskutku globální sport. Formule 1 nebo Grand Prix, jak se jí jinak říká, se koná většinou po 3 dny v jedné světové destinaci. První den se pořádají cvičební jízdy, poté kvalifikační a v závěrečný den se závodí (většinou v neděli).

5. NBA

Americká NBA je považována za nejlepší basketbalovou ligu na světě. Basketbaloví hráči NBA jsou nejlépe placenými sportovci na světě. Např. LeBron James vydělal v roce 2016 77,2 milionů dolarů.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy