Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
5 tipů na dárky pro milovníky šachů

5 tipů na dárky pro milovníky šachů

Martin Sojka 05. 02. 2023 Zajímavosti

Máte doma malého či velkého šachistu a lámete si hlavu, čím je obdarovat na Vánoce, které už neúprosně klepou na dveře? Seznam věcí, které by se jim mohly líbit je možná delší, než si můžete myslet. Proto přinášíme několik tipů na dárečky pro šachisty a šachistky, kterými jim uděláte radost nejen o Vánocích.

 

Retro analogové hodiny

Dárek, který ocení spíše starší šachisté. Analogové šachistické hodiny by neměly chybět u žádné šachovnice s figurkami a zvláště milovníci rychlého šachu analogové hodiny ocení. Kromě jejich praktického významu, tyto hodiny jsou zkrátka designovka, která by u šachistů doma chybět neměla.

šachovnice

Knihy naučné i autobiografické

Na motivy světa šachu vzniklo mnoho knih. Pro začátečníky můžete vybrat něco o základech šachu, historii, případně je mnoho adaptací na obdobná témata také pro děti. Pokud má ale dotyčný člověk nějakého šachového guru či idola, zkuste se poohlédnout po nějaké knize o něm/ní. V Česku například vyšla zajímavá kniha o Richardovi Rétim, československé šachové legendě. Toto čtení si užijí jak šachisté, tak i ti šachy nepolíbení.

 

Šachovnice z ebenového dřeva a netradiční šachy

Opravdoví fajnšmekři neohrnou nos nad hrací soupravou z kvalitního dřeva. Je ale pravda, že takový dárek může přijít až na několik tisíc korun. Druhou možností jsou pak netradiční šachy, například pro tři hráče, nebo 3D šachy. Na těch si často ujížděli třeba Sheldon a Leonard v Teorii velkého třesku. Výhodou je pak to, že tyto netradiční šachy obvykle nestojí tolik, jako ty standardní a kvalitní.

 

Černá a bílá

Dnes se dá na tričko či ponožky potisknout opravdu cokoliv. Hledáte-li nějakou maličkost, která by mohla vašim blízkým vyčarovat úsměv na tváři, veselé ponožky s šachovými figurkami takto mohou zafungovat. Taktéž existují trička s vtipnými nápisy s šachovou tematikou. 

 

Šachové trofeje

Pokud hledáte dárek pro milovníky šachů zkuste se poohlédnout po medailích, pohárech a trofejích. Ocenní je obvykle vyhrazeno pro nejlepší hráče na turnajích a šachových soutěžích, ale můžete je zakoupit jako dárek pro šachistu, který je váš přítel nebo rodinný příslušník. V našem e-shopu šachové ocenění navíc doplníte o jakýkoliv text, co si budete přát na trofej natisknout.

 

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy