Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Co jsou to etue?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Etue jsou velmi praktické a nepostradatelné cestovní obaly, které se prodávají v rozmanitých propracováních, materiálech, rozměrech a designech. Tyto tašky do ruky se především stávají stylovým doplňkem, jenž poslouží v rámci obchodních jednání, tak i na běžné všední nošení.

Jaký se používá materiál?


Kvalitní pánské a dámské etue jsou zhotoveny z pravé kůže. Jde v prvé řadě o tvrdší nebo jemnější hovězí kůži. Využívá se i jehnětina. V některých případech sahají výrobci etují i po rejnočí kůži. Kožené materiály se různě dobarvují. Vedle tradičních černých a hnědých odstínů mohou mít i červenou barvu. Na levnější modely se používá koženka. Ta je od pravého koženého materiálu na první pohled nerozeznatelná. Příruční tašky ve stylovém vzhledu mají vnitřně oddělenou separaci, ve které se nachází kapsy pro kreditní karty, speciální zipové a otevřené kapsy. Obvykle součástí etují je odepínatelný kroužek na klíče a poutko na zápěstí. Některé luxusnější a rozměrnější modely mohou být vybaveny ještě pevným držadlem i nastavitelným dlouhým koženým popruhem přes rameno. Zdobným prvkem je tu uzavíratelná klopna se zámečkem. Na trhu lze sehnat modely se zapínáním na zip, otočný zámek či druck.

 

Existují i další verze



Mimo těchto kolekcí se prodávají také cestovní etue, v těch lze přenášet nejrůznější kosmetické drobnosti. V nabídce specializovaných obchodů s tímto artiklem je možné objevit pánské, dámské i dětské verze.

Krabičky Luxusní krabička BOS0001

 

Etue na mince


Zajímavě vypadají rovněž etue na mince. Ve skutečnosti se jedná o speciálně navržené kazety z plastu nebo dřeva. Do těchto sběratelských obalů lze jednoduše umístit nejenom mince, ale i medaile. Krásné dřevěné varianty dominují originální strukturou a jedinečnou zabarveností. Tyto potřeby se nejčastěji vyrábějí z ořechového, třešňového nebo mahagonového dřeva. Spodní vnitřek etují je vybaven tmavě modrým semišem či saténovým vínovým čalouněním. Zde jsou kruhové otvory, do kterých přesně zapadne mince o daném průměru. Horní část je pak opatřena bílou výplní s lesklou stužkou. Na pultech obchodů jsou k mání i modely vyrábějící se knihvazařskou technologií. Touto metodou vznikají úchvatné mincovní etue.

Prohlédnout nabídku v e-shopu >>
 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy