Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Gravírování a tisk na poháry a medaile

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Naše firma provádí popisování skleněných trofejí, plastových i kovových štítků a dřevěných plaket moderní metodou laserového gravírování a UV tisku.

Ceny gravírování skleněných trofejí jsou v závislosti na složitosti loga a textu mezi 100 - 200 Kč za kus.

Cena UV tisku se pohybuje mezi 50 - 100 Kč za kus.

Dále jsme vám schopni graficky zpracovat logo do vektoru, emblému či textu dle obsahu a složitosti od 200-300 Kč za hodinu. Ceny barevného zpracování loga, emblému či textu na vygravírovaných trofejích dodáme na vyžádání. Grafické návrhy vašich trofejí 1 náhled v ceně trofeje, každý další grafický návrh za 100 Kč.

gravirovani ukazka

Ukázky poháry medile gravírování

Mimo to nabízíme tisk jakékoliv grafiky nebo fotografie na sklo, popisujeme různé druhy materiálů včetně reklamních předmětů. Pro bližší informace nás kontaktujte.

 

Máte zájem? Potřebujete více informací? Kontaktujte nás!

 

 

Co je laserové gravírování?

 

Laserové gravírování se postará o to, že váš nápis nebo grafika na vámi vybraném materiálu (například dřevě, kůži, oceli, skle...) bude vypadat téměř dokonale. Technologie gravírování je totiž založena na odstranění materiálu do hloubky v řádu mikrometrů. Na vybraném materiálu vzniká prohlubeň –⁠ plastický nápis nebo zvolená grafika.

laserové gravírování

Průběh, druhy a využití laserového gravírování

Při laserovém gravírování dochází k ubírání materiálu tavením a odpařováním. Ve vybraném materiálu díky působení laserového paprsku vzniká prohlubeň (neboli laserová gravura). Její hloubka je obvykle od 10 do 50 μm.

Mezi metody nejčastěji používané při laserovém gravírování patří hloubková gravura (např. u identifikačních čísel vozidla), černá gravura a bílá gravura. Laserové gravura je taková je často využívána v automobilovém průmyslu nebo v elektromechanice.

 

Výhody laserového gravírování

Výhodou laseru je především to, že je rychlý a lze tak vytvořit vysoké množství gravur za krátkou dobu.

Laserové gravírování je mnohem rychlejším postupem než například popisování zahříváním. Tato technologie je přesná a flexibilní. Do vybraného materiálu lze udělat i velmi malé detaily a bez větších problémů vytvořit i složitější vzory. Vzniklý ornament je navíc odolný proti vnějším vlivům (otěruvzdorný). Touto technologií lze označit i elektronické čipy nebo teplotně citlivé senzory. Přívod tepla je u laseru totiž místně omezený.

Výhodou laserového gravírování je i to, že jej lze využít u široké škály materiálů (dřevo, plast, kov, sklo, kůže...). Je třeba pouze počítat s tím, že gravura na každém materiálu vypadá jinak. Než se tedy pustíte do větších projektů, je vhodné nejprve provést test a vše si pozorně prohlédnout.

Výhodou gravírování za pomocí laseru je v neposlední řadě to, že pokud se pro něj rozhodnete, nepotřebujete žádný další materiál. K označování vybraného materiálu vám stačí laser, pořizovat nemusíte inkoust, barvu, toner ani etikety.

 


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.