Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jaké existují hasičské vyznamenání?

Jaké existují hasičské vyznamenání?

Martin Sojka 05. 02. 2023 Zajímavosti

Jaké existují hasičské vyznamenání?

Nic nepotěší hasiče víc než vyznamenání jeho práce a poděkování. Ať už máte v plánu obdarovat tatínka, manžela nebo rodinného přítele, existuje hned několik způsobů, kterými projevit vděčnost za jejich zásluhy. A proč nevybrat dárek, který si budou moci na památku vystavit? 

 

Medaile stará dobrá klasika  

Jako první volba nejspíš všechny napadne medaile. Klasické ocenění, které se dá doma hezky vystavit a dělá radost. Nejlepší volbou je samozřejmě medaile zlaté – bramborová by nikoho příliš nepotěšila. Potom už stačí jen nějaká pěkná stuha a buďte si jistí, že takový dárek by potěšil úplně každého hasiče. 

Medaile MDAW004M15

Odznáček jako módní doplněk i důkaz úcty 

Další z možností, kterými můžete hasiče ocenit, je odznáček. Sice je to maličkost, ale i ta dokáže vykouzlit úsměv na tváři a hřejivý pocit u srdce. Ten si lze vystavit doma, nebo připnout na nejoblíbenější tričko či košili, které bude nejen zdobit, ale ještě k tomu bude hned každý vědět, že jeho nositel zachraňuje lidské životy. 

Plaketa WPP001M03

Kravatové spony – elegantní i v uniformě 

Klasickým, ale velmi populárním oceněním jsou i kravatové spony. Ty budou vypadat dobře i na poličce, ale v kombinaci s uniformou přeci jen vyniknou více. Nositel bude bezpochyby hned vypadat jako Pan hasič s velkým P.  

 

Pamětní mince mají hodnotu nad zlato 

Dárek, který nestárne. Pamětní mince jsou jedním z oblíbených vyznamenání a má to svůj důvod. Dá se do nich vyrazit jméno, ocenění i jméno sboru. A když hasiče obdarujeme i drobnou krabičkou, ve které si může minci vystavit, neuděláme chybu.  

Trofej hasiči PCA0001M12

Plakety jako výraz úcty 

Ze všech možných dárků působí asi nejprestižnějším dojmem. Sice nebude obdarovaného zdobit jako třeba kravatová spona, bude se ale s jistotou vyjímat na zdi a přitahovat pohled každého, kdo půjde okolo. Jde o ideální dárek například pro vysloužilého hasiče, který si může plaketu vystavit jako vzpomínku na svou práci a své činy.

 

Prohlédnout další hasičské poháry >>


 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy