Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Jaké existují myslivecké trofeje?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Myslivecké trofeje jsou ve své podstatě ocenění, jenž jeho držiteli silně připomíná nejlepší úlovek. Proto tyto předměty s unikátně upravenou části kořisti jsou uzpůsobeny k tomuto účelu. Jde o drobné trofeje, které na první pohled potvrzují skvělou loveckou obratnost nejednoho myslivce. Dotyčné osobě bude tato věcička vždy připomínat pozoruhodné a výjimečné okamžiky.

Drobné trofeje prochází důležitým procesem úpravy, kdy se z části úlovku stává stylový upomínkový předmět. Ten dokáže nejenom důmyslně zkrášlit obytný prostor, ale i zcela upoutat pozornost nejednoho příchozího. Jednotlivé trofeje jsou opatřeny dřevěnou podložkou. Tento kus dřeva se vyznačuje uměleckými výřezy a působivou povrchovou úpravou. Existuje několik podložek pod trofej. Každá je svým způsobem unikát a hodí se ke konkrétnímu úlovku. Na tyto podložky se umísťují štětky, pírka ptáků, lebky, paroží ze srnce, jelena a daňka. Objevit se tu může část uloveného muflona, jezevce, prasete, kamzíka, tetřeva či losa. K velmi populárním podložkám patří frézované modely bez povrchové úpravy v barvě kaštanu nebo černém odstínu. Nejatraktivnější jsou však řezbované podložky různě tónované.

Myslivci se účastní různých hodnotitelských soutěží, odtud si odnáší upomínkové předměty v klasických či netypických provedení, jako jsou například medaile, poháry a trofeje. Často na takových akcích jsou k vidění trofeje ve zlatě, stříbře či bronzu na mramorovém podstavci. Ty jsou vybaveny obrázkem lišky, jezevce, jelena, bažanta a braka. Dále je tu místo na apartní štítek. Vedle kreativnějších sad na nižší stopce existují i modely na mohutnější nožce. Tento druh trofejí ozdobuje vavřínový věnec.

Skleněné trofeje Skleněná trofej CR0158

Pořadatelé věnovat danému myslivci mohou rozmanité předměty s mysliveckou tématikou. Pro tyto případy jdou na odbyt sklenice, půllitry, vázičky, talířky a džbány.

Věnce Věnec zelený V0003


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy