Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Jaké existují ocenění chovatelských výstav?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Chovatelské výstavy vnímají lidé jako jakýsi výjimečný den. Při těchto reprezentativních akcích se tu pravidelně potkávají chovatelé, kteří se veřejnosti chtějí pochlubit výsledky své šlechtitelské činnosti. Dochází tu k navazování přátelských vztahů v rámci jednotlivých chovatelů. Samozřejmě vidět je tu i rivalita. Nejlepší z nejlepších si odtud odnášení prestižní ocenění.

Výstavy zvířat se obecně dělí na místní, okresní, celostátní, mezinárodní a speciální.

Chovatelství Akrylátová trofej ACT1200M6

 

Jaké existují soutěže a ocennění pro chovatele v ČR?

Místní výstavy jsou specifické tím, že jsou tu vystavovány zvířata, jako jsou králici, nutrie, drůbež, holubi, exotičtí ptáci atd. Shlédnete tu asi 500 ks zvířat. Tyto výstavy se konají každoročně a to nejčastěji při tradičních hodových veselí anebo jiných vyhlášených slavnostech v obci.

Nejúspěšnější vystavovatelé získávají čestné ceny či poháry. Okresní výstavy se běžně konají v daném okrese. Zúčastnit se této akce mohou chovatelé i z různých koutů ČR. Nicméně povětšinou na tento typ výstav přicházejí vystavovatelé z blízkého okolí. Vítězní chovatelé dostávají putovní poháry.

Celostátní výstavy zvířectva jsou pokládány za největší akce, které organizuje Český svaz chovatelů. Ty mohou být specializované anebo všeobecně zaměřené. K těm nejoblíbenějším patří výstavy: drobného zvířectva, mladých králíků a mladé drůbeže, okrasného ptactva, kožešinových zvířat. Pořadatele předávají vítězům unikátně řešené poháry.

Chovatelství Akrylátová trofej ACUPGOLD M41

Ocenění pro chovatele na mezinárodní úrovni

Mezinárodních výstav se zúčastňují chovatelé z různých států. Vítěz si odnáší diplom, pohár, či kokardu. Známé jsou výstavy psů a koček. Na speciálních výstavách se objevují určité plemena, mnohdy i skupina plemen daného druhá zvířete. Namátkou jmenujme výstavu Klubu chovatelů králíků, morčat, vlašek, zakrslých králíků, dalmatinů, německých dog, severských psů, foxteriérů apod. Vystavovatel obdrží klasický posudkový list, diplom a oceňovací stužku v patřičné barevné kombinaci.

Prohlédnout katalog ocenění pro chovatele>>


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.