Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Jaké jsou nejdražší sporty?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Na předních místech v žebříčku nejdražších sportů stojí jako vždy lyžařské disciplíny, jako je akrobatické lyžování atd. Těsně za nimi vede hokej. Oba sporty se vyznačují velkou pohybovou aktivitou, mrštností a rychlostí. Jednotliví sportovci musí mít dobrou fyzickou kondici. Nechybí jim také disciplína a velké odhodlání. Pokud se na tento sport lidé dají, je zapotřebí počítat s obrovskými ročními finančními náklady. Těm se ani jeden sportovec v budoucnosti určitě nevyhne, v případě že jej bude vykonávat na vrcholové úrovni.

K nejdražším sportům patří i golf a tenis. Právě golfu se věnují miliony lidí, jenž tento sport úplně uchvátil. Někteří golfisté měli tu čest odehrát několik turnajů nejenom na území ČR, ale i za hranicemi naši země. Zaskočili si zahrát kupříkladu do Velké Británie, Irska, Nového Zélandu, USA, Švédska, Austrálie či Japonska. Právě tito lidé vynakládají ohromné sumy na vybavení, též i na zápisné související s hrou.
Úplný nováček vydá za pořízení golfových holí deset tisíc korun. Za tu cenu si pořídí nejlevnější náčiní. Dalších deset tisíc bude muset investovat do tréninkových lekcí. Někteří golfisté dokonce hrají s vybavením za desítky tisíc korun.

Tenis je pokládán za skvělou míčovou hru, která je atraktivní v každém věku.

Za zmínku stojí také jachting. Pokud tento sport vykovávají jedinci na profesionální úrovni, tak se roční výdaje mohou vyšplhat až k několika miliónům. V lepším případě se náklady budou pohybovat kolem částky 400 tisíc korun. Tyto výdaje přitom souvisí s pořízení špičkové lodě a cestováním. Z této částky se platí i hodiny trenérům.

Lidé preferují také další z nejpopulárnějších sportů a tím je cyklistika. V rámci dráhové cyklistiky činí roční náklady přes 2 miliony korun. Z těchto peněz se opět platí cestování, výbava a tréninky. Sportovci podlehnout mohou i modernímu pětiboji. U tohoto sportu se nevyhnou sportovci utratit přes 1 milion korun.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy