Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Jaký je nejlevnější sport?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Mnohé sportovní aktivity nepatří k nejlevnějším záležitostem. Každý si nemůže dovolit pravidelně chodit cvičit, navštěvovat posilovnu či chodit na tréningy z fotbalu či hokeje. Navíc pro vykonávání mnoha sportů budete muset nejprve investovat do vybavení, které se navíc časem opotřebí a budete jej muset nahradit novým. Jaké sportovní aktivity tedy nepatří mezi finančně náročné a může si je tak dovolit každý?

 

Začněte cvičit doma

Nejlevnějším řešením je pravděpodobně domácí cvičení, ke kterému budete potřebovat pouze nějaké základní vybavení, podle toho jaké cviky hodláte provozovat, a samozřejmě znalost toho, jak cviky správně vykonávat. Pokud si tedy na to troufáte bez trenéra či předcvičovatele, směle do toho!

K velmi intenzivním cvičením, díky kterému spálíte velké množství kalorií, patří skákání přes švihadlo. Skákat přes švihadlo můžete jak venku, tak doma (v nějaké prostorné místnosti) a budete k tomu potřebovat jen švihadlo a pevné boty.

 běh

Běžte se proběhnout

Spoustu lidí však napadne pod nejlevnějším sportem pravděpodobně běh. Může tomu také tak být, ale pouze po tu dobu, co se jedná o rekreační běh. V tomto případě budou jedinými náklady boty, maximálně nějaké sportovní oblečení. Pokud však začne člověk běhání brát vážněji, začne investovat peníze do stále nového a drahé sportovního vybavení, stává se tento sport poměrně finančně náročným.

 

Vyzkoušejte bruslení

Podobným případem může být inline bruslení. Jediné co budete k této aktivitě potřebovat, jsou kolečkové brusle. Ty se dají zakoupit za poměrně nízkou cenu, pokud netoužíte po kvalitnějších a profesionálnějších bruslích. Pak se stejně jako běhání může tento sport prodražit. Kromě bruslí budete samozřejmě potřebovat také příznivý terén, což může být mnohdy oproti běhu nevýhodou.

 

Netradiční sport

Z těch méně fyzicky náročných sportů, zato kolektivních a zábavných, se jedná například o petanque. Jediné co budete k této sportovní aktivitě potřebovat je vybavení na petanque, které se dá však pořídit za velmi přijatelnou cenu. Tento sport se dá vykonávat v jakémkoli oblečení a navíc kovové koule mají dlouhou životnost, takže další investice nebude třeba.

 

Kolektivní sporty

Provozování sportu vás pravděpodobně vyjde mnohem levněji během letních měsíců, než přes zimu, kdy si u mnohých aktivit budete muset platit pronájem hal či tělocvičen. Na mnohých dětských hřištích totiž narazíte například na venkovní pingpongový stůl. Ke hře pak už budete potřebovat pouze příznivé počasí, dvě rakety a míček.

Dalším letním sportem, ke kterému budete potřebovat pouze raketu a míček, případně rovnější terén, je badminton. Protože badminton patří k velmi rychlým raketovým sportům, připravte se, že se během hry pořádně naběháte.

 

 

Žebříček nejlevnějších sportů pro děti

  1. běh
  2. fotbal
  3. atletika
  4. baseball
  5. basketball
  6. joga
  7. badminton

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy