Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Mistrovství světa v ledním hokeji a medaile

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Před nedávnem organizátoři hokejového mistrovství světa předvedli novou podobu medailí, kterou obdrží tři nejúspěšnější hokejisté v rámci sedmdesátého devátého šampionátu. Zatím se ještě neví, kdo z účastníků si tento unikát odnese domů.

Dnes už je ale jasné, že o tyto překrásné trofeje budou nejlepší hokejové týmy zápolit velmi brzy. Mistrovství světa v ledním hokeji je totiž naplánované na květen tohoto roku. Tato velkolepá akce se odehraje přímo v České republice.

Tato význačná ocenění z galvanického kovu a jedinečně broušeného křišťálu jsou zhotovena ve zlaté, stříbrné a bronzové verzi. Každý takový originál váží cca tři sta šest gramů. Medaile podobající se puku dosahuje výšky dvacet pět milimetrů. Její vnější průměr činí sedmdesát šest milimetrů. Prostor uvnitř trofeje je z větší části vyplněn neobyčejně opracovaným kamenem, na němž je za pomocí speciální technologické úpravy vytvořena grafická značka Mezinárodní hokejové federace. V horní části medaile je připevněna velmi pevná stužka.

 

Zlaté ocenění je vybaveno červenou stužkou, stříbrné zase modrou. Bronzová medaile má bílou stuhu. Autorem těchto medailí je věhlasný architekt a designér Oldřich Sládek, který do nich vtiskl symboliku Česka. Výroba těchto přenádherných kousků je v režii společnosti Preciosa.


Za dobu konání světových šampionátů získali vítězové rozmanité designérské skvosty, které zdobí nejednu síň slávy. Na těchto medailích a pohárech bylo vidět pokaždé originální, zajímavé a hlavně neokoukané pojetí. Tyto trofeje s nezapomenutelnou hokejovou idejí se dodnes vyrábí z rozličných ušlechtilých materiálů a sofistikovaných komponent, které se mohou navzájem kombinovat. Stylové medaile a poháry existují v mnoha různých tvarech, gramážích a povrchových úpravách. Než svět spatří takovou krásu, trvá to i měsíce.

 

Ukázka trofeje prodávané v našem e-shopu

Skleněná trofej BC0004
 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy