Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Moderní ocenění pro agility

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Tento typ ocenění je především vhodný pro sportovní závody se psy. Může jít o neoficinální akce, ale také o oficiální závody (Mistrovství České republiky, mistrovské turnaje jednotlivých plemen, Moravia Open, Master Agility Cup, Mistrovství Evropy juniorů, Mistrovství světa atd. Na těchto zmíněných událostech soutěží čtyřnozí miláčci společně se svými páníčky. Ti je dle pokynů navigují tak, aby v daném čase překovali rozmanité překážky. Pejsci musí v rámci soutěžní trasy pohotově zvládnout dvojité skoky, skok daleký, kruh, proběhnout po kladině, slalom atd. Vítězný tým pak dostane vytouženou odměnu ve formě jedinečného ocenění.

Ocenění pro malé i velké soutěže

Agility závody se odehrávají v kategorii začátečník, pokročilý nebo expert. Týmy se mohou účastnit také jumping závodů v agility. Vítězům jsou předávány různé upomínkové předměty, mezi nimi se nejčastěji objevují poháry, trofeje a diplomy.

Akrylátová medaile MDAC0010M06

Agility poháry mají apartně řešený podstavec. Tato komponenta je zhotovena z mramoru, plastu nebo kusu dřeva. Zbytek poháru se vyrábí buďto z kovu anebo z plastu. Některé modely jsou vyrobeny v kombinaci těchto zmíněných materiálů. V pestré nabídce těchto ocenění lze spatřit jak zlaté i stříbrné poháry v podobě originální číše s bohatě zdobnými prvky, tak i zlatostříbrné modely na dlouhé stopce. K mání jsou i poháry se stylově navrženými oušky. Některé kolekce se dodávají s poklicí, jiné mají výrazně barevný design. Nicméně všechny předměty mohou být opatřeny jedinečně řešeným emblémem a štítkem s patřičným textem. Cena takovýchto pohárů se pohybuje od 140 Kč do 900 Kč.

Plakety Plaketa PL0016

Různé druhy pohárů

Agility trofeje na mramorovém, skleněném nebo plastovém postavci dominují psím motivem. Na některých jsou upevněny figurky konkrétního psího plemene. Toto ocenění si lze ve specializovaných obchodech pořídit od 95 Kč až do 500 Kč. Nyní jsou v kurzu akrylové trofeje v kruhovém, obdélníkovém, čtvercovém nebo kosočtvercovém provedení. Vzácností ale nejsou ani akrylové modely v neobvyklých liniích a křivkách. Například skleněná trofej v masivním provedení stojí přes 1400 Kč.

Kokardy Kokarda K0006

Agility diplomy ve formátu A3 a A4 jsou nejběžnější a nejlevnější formou ocenění. Organizátoři velmi často sahají po dřevěných diplomech, figurkách na podstavci, stříbrných talířích s psím motivem, dřevěných plaketách a medailích. Standardním oceněním v agility sportu je i kokarda s emblémem.

Poháry se dají dobře kombinovat i například s dalšími cenami - například výcvikovými obojky, granulemi, pamplsky, co obvykle věnují sponzoři výstav.

 


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.