Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Na těchto závodech si šáhnete na dno svých sil

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Šílené závody, u kterých rozum zůstává stát. Ale i takové se na planetě Zemi konají.

 

1. Dusi Canoe Marathon v Jihoafrické republice

Každý rok během února se pořádá závod v kajaku. Určitě si nepředstavíte vodu jako polévku, kterou máme např. při sjíždění Vltavy. Peřeje, kameny, vodopády na trati dlouhé 120 km. Nejrychlejší čas sjezdu je více jak 6 dní. Tento závod není jen na vodě, někde svůj závodní kajak musíte přenášet na ramenou. Možná bychom neměli ani zmiňovat, že můžete potkat krokodýla.

2. Cesta napříč Afrikou

Mezinárodní cyklistický závod z Káhiry v Egyptě do Kapského města v Jihoafrické republice. 12 000 km napříč africkým kontinentem. Závod se jede od ledna do května a každý den závodníci urazí jen část závodu. Celkově závod trvá 384 hodin. Horko, pouště, savany, hory, a pouze stovky účastníků dorazí až do cíle.

Během závodu mají účastníci možnost poznávat místa v Africe, takže mají během závodu několik dní volna.

Nákladní auta vezou veškeré vybavení závodníků, za celé 4 měsíce závodu zaplatíte 14 000 $. Je to vysoká částka, ale cyklistická jízda napříč Afrikou se nedá vyčíslit v penzích. Je to zážitek na celý život.

Nezoufejte a trénujte na našich závodech

Zorganizujte svůj vlastní závod.  Ozvláštněte je terénem, máme tolik krásných míst! Pro vaše účastníky uděláme trofeje, které nezapomenou. Objednejte je u nás. 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy