Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejlepší sport pro děti

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Já jako rodič jsem také řešila, jaké koníčky vybrat pro děti a jak je motivovat k fyzické aktivitě. Kromě hudebního kroužku jsem musela vymýšlet, jaký sport by je mohl bavit a jak to skloubit s jejich dalšími aktivitami.

 


Jak bych postupovala nyní? Zvolila bych maximálně 2 sporty a nechala bych dětem větší možnost výběru. Přestože jsme spolu probrali, že kluk vyzkouší tenis, fotbal a basketbal a chtěl to, nepřišel ani s jedním nápadem. U holky jsme nakonec zvolili tenis, balet a gymnastiku.


Když to vezmu kolem a kolem, každá aktivita je pro ně skvělá, i když stále považují své mobily za prioritu. Se všemi sporty už se to dá snést.

Vyberte si sportovní kroužky z blízkého okolí

S výběrem sportu pro děti začněte u toho, co je baví a na co mají vlohy. Koukněte, jaké hry hrají, na jejich pohybové schopnosti, postřeh, rychlost.

Druhým faktorem jsou také možnosti, které nabízí škola/blízké okolí. Jaká je nabídka sportovních kroužků? Jak daleko budete muset dojíždět a budete stíhat školu a další kroužky?

Netradiční sporty pro děti

Jízda na koni, bojová umění, nebo aquabelly. Nemusí to být jen fotbal, hokej nebo volejbal. Vezměte děti na ukázkové hodiny a sledujte, jestli se nadchnou.

Určitě bude lepší, pokud si vyberou samy.

Co třeba pole dance?

 

<


 

Soutěže nejsou všechno, přesto je podporujte

Protože pracuji pro Poháry Bauer, jsem si vědoma, kolik pohárů vyrobíme pro dětské turnaje. I na svých dětech vidím, jak je motivuje chodit na tréninky, když mají před sebou nějaký menší závod. Výhra i porážkou jsou věci, které je v životě čekají a sportovní utkání jim v tom mohou pomoci. Oceňte jejich snahu a mějte vždy medaile nebo i diplomy za účast.






Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy