Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejnáročnější sporty

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

První místo v žebříčku zaujímá smíšené bojové umění, které se vyznačuje různými zápasnickými styly. Tento druh sportu je vhodný pro zatraceně tvrdé muže, kteří se nebojí v ringu ze sebe vydat maximum a rovněž jsou ochotni schytat nějakou tu ránu. Tito nebojácní bojovníci také běžně ovládají dokonale způsoby boje. Jsou velmi mrštní, obratní a náležitě sebevědomí. Až do poslední chvíle jsou nadmíru ostražití. V rámci různých situací volí nejvhodnější taktiku. V zápasnickém ringu je nic nevyvede z míry. Takový zápasník musí být neuvěřitelně fyzicky připraven a je v dobré kondici. V tomto sportu není čas na únavu a lenost. Jde o drsný boj, ve kterém zvítězí jenom ten nejlépe připravený zápasník.

Na druhé příčce se umístil americký fotbal, v němž uspějí fyzicky zdatní a odolní jedinci. Na hracím poli se pohybují především mužské týmy, výjimkou nejsou ani ženská družstva.

Třetí místo obsazuje rugby. Jedná se o náročný míčový sport, ve kterém hráči musí neustále běhat. Ragbisté dominují nutnou dávkou síly, odvahy a znamenité vytrvalosti. Ve hře používají speciální míč oválného tvaru.

Na čtvrtém místě skončil hokej, jenž sledují miliony diváků na celém světě. Hokejisté na ledě předvádí neskutečné šílenosti, ze kterých se až tají dech. Na denním pořádku jsou i špatně mířené střely, které mohu zranit i soupeře. Občas se tu strhne hokejová rvačka.

Na dalších místech se probojovaly nejnáročnější sporty, jako je lacrosse, fotbal, basketbal, veslování, tenis a plavání.

Fotbal hrají malí i velcí. Někteří se tomuto sportu věnují ve svém volnu, jiní jej provozují na profesionální úrovni. Fotbalové zápasy se především odehrávají na travnatém obdélníkovém hřišti. Tu mezi sebou zápasí dvě družstva, která běhají s míčem. Jednotlivý fotbalisté se snaží nejen vehementně přihrávat svým spoluhráčům, ale i poslat střelu do soupeřovy branky.


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.