Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejvýznamnější motoristické soutěže

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Motoristické soutěže se neobjedou bez napínavých dramatických zvratů, ze kterých se až dere dech. Fanoušci se těšit mohou na dokonale vymazlené a nebezpečně rychlé auťáky, za něž si usedají výborní jezdci. Nechybí tu jak nováčci, tak i ostřílení závodníci, kteří si užívají naplno adrenalin, velkou rivalitu a zcela jedinečné napětí. Účastnící závodu se snaží vydat ze sebe maximum a často hodně riskují. Je vidět, že mají motoristický sport v krvi. Dostaveníčko si tu dávají hvězdy šoubyznysu, sportovci, podnikatelé či politici. Toto místo s unikátní závodní atmosférou je jako dělané pro navazování nových obchodních přátelství. Jistě natrefit tu lze na krásné ženy. Pro návštěvníky je tu připraven bohatý program.

Mezi zahraniční nejprestižnější motoristické soutěže patří sériové závody Formule 1, GP2 Series, INDYCAR, 24 hodin Le Mans, BRDC International Trophy, Deutsche Tourenwagen-Meisterschaft. Proslulé jsou i závody automobilů do vrchu (ZAV), Rallye Monte-Carlo, Rally Costa Brava, Sanremo Rally Storico, International Rally of the Lakes, Rally of Spain, Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC). Nejsledovanější je rallye Paříž-Dakar, rally Abu Dhabi, Silk Way Rally, Rally of Whangarei a Rally Japan. Rovněž Grand Prix Las Vegas dostojí svému věhlasu.

Na našem území se nyní příznivci mohou přijit podívat kupříkladu na motoristickou akci Barum Czech Rally Zlín, 24. Historic Vltava Rallye, Rally Bohemia Historic či Ecce Homo Mistrovství Evropy (Grand Prix). Úžasný je i závod motocyklů Zlatá přilba, který probíhá v metropoli Pardubického kraje. Do historie se zapsal turnaj Zlatý kahanec a 300 zatáček Gustava Havla. Jde o skvělé závody odehrávající se na přírodních tratích. V ČR jsou organizovány motokrosové závody, letecké soutěže, turnaje na sekačkách či traktorech. Z nejedné takové soutěže si každý člověk odnáší nezapomenutelné zážitky.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy