Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejznámější hokejové turnaje

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Hokej už od svého počátku dokázal leckterého fanouška zaujmout obzvláště svou mladistvou dravostí a moderní agresivním pojetím, též i maximální rychlostí a jedinečným nasazením. To vše a mnohem více nabízí jeden z nejoblíbenějších zimních sportů, kterému fandí miliony lidí po celém světě.

Na nejznámějších hokejových turnajích si přitom přišli milovníci tohoto týmového sportu na své. Byla to skvělá hokejová podívaná. Hráči do hry dali úplně vše. Bezpochyby potili i krev na ledové ploše. Zde na hřišti se hokejisté pohybovali vskutku vysokou rychlostí a stříleli na branku jeden puk za druhým.

Mezi velmi populární hokejová klání se řadí National Hockey League (NHL). Jde o přitom o nejprestižnější turnaj, kterého se účastní výhradně kluci z Kanady a Ameriky. Na hrací ploše se tradičně odehraje 82 zápasů v základní části. Do druhého kola se dostává pouze 8 skupin, načež tu odehrají sérii utkání. Na konec mezi sebou bojují dvě nejlepší družstva. Vítěz si odnáší věhlasný pohár Stanley Cup.

Ujít si ovšem příznivci hokeje nenechají ani Ligu mistrů. Jedná se o evropskou hokejovou soutěž, na té se bojuje o pohár European Trophy.

Vyhledávané je Mistrovství světa v ledním hokeji. Odtud si vítězové domů přivezou unikátní medaili ze zlata, stříbra či bronzu.

Velmi navštěvovaná je i série hokejových turnajů tzv. Euro Hockey Tour. Zmínit tu musíme KAJOTbet Hockey Games, Oddset Hockey Games, Karjala Cup a Channel One Cup. Na těchto soutěžích si reprezentační družstva měří své síly.

Velkolepé turnaje jsou k vidění v rámci Kontinentální hokejové ligy, Světového poháru v ledním hokeji či Mládežnické hokejové ligy.

V České republice se pořádá Extraliga ledního hokeje, na kterou přišlo necelé dva miliony diváků. Skvělé zážitky si lze odnést i z třetí nejvyšší hokejové soutěže zvané 2. česká hokejová liga.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy