Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejznámější tenisové turnaje

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Mnoho lidí propadne tenisu, kterému se po právu přezdívá bílý sport. Jde o jednu z nejvyhlášenějších sportovních disciplín, k níž se dostávají hráči už ve velmi útlém dětském věku. V té době se nejeden malý tenista učí základním tenisovým dovednostem, postupně získává bohaté zkušenosti na tenisovém poli. Pilnější a trpělivější hráči si odnáší jedno ocenění za druhým. Tito úspěšní jedinci jsou v dospělém věku schopni se tenisu věnovat na profesionální úrovni. Tuto šanci dostane jen pár vyvolených, kteří se účastní věhlasných tenisových soutěží, jako jsou například soutěže družstev nebo grandslamové turnaje.


K těm nejpolárnějším tenisovým soutěžím družstev patří Hopmanův pohár, Fed Cup, Davis Cup či Power Horse Cup. Hopmanův pohár se každoročně odehrává na australském kontinentu ve městě Perth. V této soutěži bojují mezi sebou smíšené reprezentační týmy. Vítězný tým si odnáší skvostnou trofej v podobě putovního poháru, výjimkou není ani luxusní šperk. Fed Cup pořádá pravidelně Mezinárodní tenisová federace. Jde o velmi populární tenisovou ženskou soutěž. Vítězka dostává pohár Fed Cupu. Naproti tomu Davis Cup je výhradně mužská soutěž. Tuto akci zaštituje Mezinárodní tenisová federace. Nejlepší družstvo získává originální ocenění. Power Horse Cup se odehrává ve městě Düsseldorf a navazuje tak na Světový pohár družstev. Krom již zmíněných soutěží opomenout nelze ani proslulou Geneva Open, kde tenisté hrají na otevřených antukových dvorcích.

 

Mezi proslulé grandslamové turnaje se řadí US Open, Australian Open, Wimbledon, French Open. US Open se koná od roku 1881. Od doby svého vzniku prošel výrazným vývojem. Dnes je v turnaji místo jak pro soutěže mužské a ženské dvouhry, tak i pro mužské, ženské a smíšené čtyřhry. Připravena jsou tu i klání pro juniory a vozíčkáře.

Wimbledon je ovšem nejstarším tenisovým turnajem, neboť první ročník se uskutečnil již roku 1877. V současné době se na tomto turnaji odehrávají soutěže mužské i ženské dvouhry. Samozřejmostí jsou i utkání mužské, ženské a smíšené čtyřhry, turnaje juniorů, legendárních osobností či vozíčkářů. Výjimečná podívaná se naskytne turnajovým nadšencům i na French Open a Australian Open.

 
Kromě výše uvedených existuje spousta menších turnajů. Pro ně jsme připravili v našem e-shopu nabídku tenisových trofejí a pohárů.


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.