Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Netypické zimní sporty

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Jste-li nadšenci zimních sportovních aktivit, ale momentálně vás už nudí klasika, jako je lyžování, běžkování, bruslení, snowboarding, sáňkování či bobování. Tyto druhy sportů jsou sice zábavné, ale mnozí z nás je považujeme dnes již za velmi fádní záležitost. Přitom vzniká řada nových zimních sportů, které se pomalu a jistě dostávají do povědomí všem milovníkům zimních sportů. Mnozí z nás nemají ani tušení, že mohou existovat netypické a přitom úžasné formy zimních sportů. Zajisté vás některý z netypických sportů uchvátí. To nám věřte!

Máte možnost si zvolit druh adrenalinového zimního sportu nebo jistou alternativu, která je velmi cool. Představíme vám netypické sportovní aktivity, s nimiž se nebudete nikdy nudit. Rozhodně chce to dodat si odvahu a nebát se trochu se odvázat. Poté si musíte dostatečně užít nevšední povyražení, při kterém si nejen zasportujete, ale i pročistíte pěkně hlavu.

Jako první vyzkoušet můžete snowkiting, což je zimní outdoorový sport s adrenalinovým nádechem. Ten se provozuje i v našich končinách. Tento sport je nejvíce populární v zemích s rozsáhlými polárními pláněmi nebo s ideálními horskými terény. Než se vrhnete na tento sport, bylo by dobré navštívit kurz snowkitingu. Neobejdete se tu bez lyží, draka, snowboardu a hřejivého oblečení. Věnovat se můžete různým druhům snowkitingu. Na výběr máte freeriding, freestyle, jibing a kite-flying.

Neověřitelný sportovní zážitek je snow kayaking, který musíte zkusit. Díky tomuto sportu si rozšíříte obzory.

Mezi zajímavé adrenalinové sporty patří i snow scooting - jízda na koloběžkách na sněhu, airboarding - jízda na dlouhém nafukovacím kluzáku, jachting na ledě, snowtubing – jízda na gumovém člunu a skiboby.

Nezapomenutelné okamžiky zažijete při jízdě se psím spřežením, při turistice na sněžnicích či jako skialpinista.

V horských střediscích je připraven program i zorbing na sněhu.
 


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.