Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Ocenění hasičských soutěžích

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Hasič roku

Udílení titulu Hasič roku se letos 15. dubna 2014 konalo již popáté. Vše se odehrávalo v pražském TOP Hotelu. Ocenění byli příslušníci i občanští zaměstnanci Hasičského záchranného sboru ČR za svou příkladnou práci v roce 2013. Tituly a ceny v šesti kategoriích předali ministr vnitra Milan Chovanec a generální ředitel HZS ČR brigádní generál Ing. Drahoslav Ryba.

Slavnostní akce se účastnilo téměř 200 příslušníků Hasičského záchranného sboru ČR, včetně ředitelů jednotlivých HZS krajů a zástupců Ministerstva vnitra. Celý ceremoniál byl rozvržen do několika kategorií, v nichž se jednotlivé ceny udílely. Jedná se o následující kategorie: kategorie Hasič roku 2013, kategorie Zásah roku 2013, kategorie Projekt roku 2013, kategorie Velitel nebo vedoucí roku 2013, kategorie Kolektiv roku 2013, kategorie Občanský zaměstnanec roku 2013 a zvláštní kategorií byla také Galerie osobností HZS ČR.
hasiči

Ocenění za věrnost

Ocenění za věrnost se rozděluje na dva typy. Jedná se o medaile II. a III. stupně.
Medaile „Za věrnost II. stupně“ se uděluje za účelem ocenění příkladného plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 20 let. Medaile „Za věrnost III. stupně“ se uděluje za účelem ocenění příkladného plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 10 let.

Letos se slavnostní předání uskutečnilo 7. května 2014 na zámku Kozel. Ocenění si převzalo celkem 16 příslušníků Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje. Služební medaile Hasičského záchranného sboru ČR se udělují každoročně.
hasiči poháry
Mimo poháry nabízíme i stylové trofeje či medaile

Zasloužilý hasič

Nejvyšším svazovým vyznamenáním pro dobrovolné hasiče je udělení titulu Zasloužilý hasič. Tento titul se uděluje pouze členům - hasičům, kteří díky své celoživotní práci přispěli k rozvoji dobrovolného hasičstva na návrh SDH (okrsku, OSH, KSH). Po vyjádření OSH - MSH uděluje titul výkonný výbor SH ČMS . Při předání titulu je držitel zapsán do čestné knihy zasloužilých hasičů ČR. Titul provází medaile, diplom a klopový odznak a nemůže být udělován opětovně.

Samotné předání je slavnostním aktem. Nastávající držitel titulu je s rodinnými příslušníky odvezen do centra hasičského hnutí v Přibyslavi, kde je medaile předána z rukou starosty. OSH v Lounech má ve svých řadách nyní 5 takto oceněných Zasloužilých hasičů. Jsou to Otakar Elznic, Jaroslav Pém, Jan Kučera, Václav Šlechta a Josef Hofmann ze Žatce.

OSH Louny se o zasloužilé hasiče zajímá. Zasloužilí hasiči mají svou sekci, kterou vede Václav Šlechta a scházejí se dle svého plánu práce. Netvoří ji pouze ocenění, ale i hasiči se starším datem narození, které tento obor zajímá a chtějí se na jeho aktivitách podílet. Zasloužilí hasiči pomáhají s organizací a průběhem soutěžích a někteří z nich jsou stále profesně činí jako rozhodčí požárních soutěží dospělých i mládeže.
 

Ocenění pro každého

V našem e-shopu myslíme na populární hasičské soutěže. Podívejte se do oddělení Hasiči a vyberte si zboží za nejlepší ceny.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy