Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Světový pohár v hokeji 2016 Toronto

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Od 17. září do 1. října 2016 se koná světový pohár v hokeji. Letos na něm opět nechybí český tým, který již před začátkem světového poháru odletěl do Kanady. Další mužstva, která nastoupí k zápasům, jsou: Kanada, USA, Rusko, Švédsko a Finsko. Navíc se turnaje zúčastní také hokejisté do 23 let – Výběr Evropy a Výběr severoamerických hráčů.

Světový pohár je třetí v historii

První světový hokejový pohár se uskutečnil v roce 1996 a druhý v roce 2004. Letošní unikátnost turnaje je, že týmy odehrají všechny zápasy na jednom místě - v hale Air Canada Centre. Tato hala pojme až 19 000 diváků, a podle posledních zpráv je většina zápasů vyprodaná.

Rozdělení týmů

V první části turnaje jsou všechny týmy rozděleny do dvou skupin:

A. Kanada, Výběr Evropy, Česko, USA

B. Švédsko, Rusko, Výběr severoamerických hráčů, Finsko

Soupisku českého týmu i se statistikami jednotlivých hráčů najdete v přehledném seznamu.

Průběh světového poháru

Český tým bohužel zaznamenal 2 prohry (s Kanadou 0:6 a Výběrem Evropy 2:3) a jednu výhru (s USA 4:3). Do semifinále proto postoupily ze skupiny A Kanada a Výběr Evropy. Ze skupiny B poté Švédsko a Rusko.

Semifinálové zápasy proběhnou 24. (Kanada x Rusko) a 25. září (Švédsko x Výběr Evropy). Finálové zápasy se budou hrát na dva vítězné zápasy od 28. září.

Nestihli jste se na zápasy dívat? Podívejte se na nejlepší momenty ze zápasu s USA.

Česká republika již tedy z boje o vyšší příčky vypadla. Náš tým se umístil na konečném 6. místě.

Budoucnost turnaje je ještě nejasná

NHL i hokejová federace doufají v další ročníky, ale ještě nepotvrdili místo ani rok konání. Organizátoři předpokládají, že každý světový pohár jim přinese až 100 milionů $, a proto hned po skončení světového poháru začnou o budoucnosti této obrovské akce jednat.

Podporujte český hokej

U nás sice tak velký turnaj pořádat nebudeme, ale hokejové zápasy v našich luzích a hájích stojí za připomenutí. Jsme hokejový národ. Cvičíme talenty od malička. Z někoho možná jednou vyroste další Jágr. Mrkněte, jak můžete naše budoucí topové hráče motivovat - na turnajích jim dejte vítězné poháry. Ty jim budou připomínat, co v hokeji dokázali.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy