Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Známe TOP 5 nejlépe placených sportů

Známe TOP 5 nejlépe placených sportů

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Když se dítko projeví jako sportovně nadané, rodiče neváhají a malý talent obratem podpoří. Často také rovnou s vidinou, že z ratolesti bude profesionál, který se sportovní kariérou dokonale zajistí. V kterém sportu se to opravdu vyplatí? Sledujte top 5 sportů, kde se točí největší množství peněz!

 

  nejvíce placené sporty

 

Golf


Jde o sport gentlemanů nebo snad pouze snobů? Každopádně si golfisté na žebříčku nestojí vůbec marně. Jména jako Tiger Woods vydělávají částky, o kterých se běžným smrtelníkům ani nesní. Woodsův kolega Henrik Stenson v roce 2013 opanoval turnaj v Atlantě a do kapsy mu obratem putovalo sympatické „kapesné” - 200 milionů korun za vítězství v sérii plus 30 milionů za turnaj.
 

Basketbal

Pokud se někomu podaří probít se do slavného turnaje NBA, rozhodně se o svou budoucnost nemusí bát. Známý Michael Jordan se na žebříček nejbohatších sportovců časopisu Forbes dostal hned několikrát a jeho neméně populární kolega Shaquille O'Neal mu v tomto směru zdárně sekunduje. První jmenovaný měl neúspěšnější období v roce 1997. To si konkrétně vydělal rovnou 78 300 000 dolarů.
 

Box

Je-li váš syn doslova od rány, zaručeně není třeba mít strach, že by rostl pro onu příslovečnou šibenici. Zkuste ho místo toho dát na box a možná jste se mu právě postarali o zářnou kariéru. Živoucí legenda Mike Tyson si podle Forbesu v roce 1996 přišla celkem na 75 000 000 dolarů. To Tysonův rival Evander Holyfield vydělával v roce 1992 skromnějších více než 60 000 000 dolarů. Za to ukousnuté ucho boxerská kariéra určitě i tak stála…

 

 

Automobilový sport

Nezáleží přitom příliš na tom, jestli se budeme bavit o Formuli 1 nebo Nascar. Reprezentanti těchto soutěží si mohou podat ruce a rozhodně si nemusejí závidět každý dolar. Měnili byste s nimi? V tomto riskantním sportu se točí opravdu velké peníze, například slavný Michael Schumacher si připsal na konto v roce 1999 celkem 49 000 000 dolarů, což ho katapultovalo do čela žebříčku těch nejlépe vydělávajících sportovců.

 

 

 

Americký fotbal

Tuzemští příznivci jsou možná poněkud zklamaní, ale z hlediska ekonomického se rozhodně vyplatí dát se spíše na americký fotbal než na ten klasický. Jména jako Cristiano Ronaldo, David Beckham nebo Petr Čech na plné čáře válcují Joe Montana nebo Michael Vick, který v roce 2005 inkasoval podle Forbesu 37 500 000 dolarů.

 

Top 10 v USA a Evropě

Pořadí

Sport v Evropě

 

Sport v USA

 

1

Fotbal

 

Basketbal

 

2

Formule 1

 

Americký Fotbal

 

3

Tenis

 

Baseball

 

4

Golf

 

Golf

 

5

Basketbal

 

Fotbal

 

6

Cyklistika

 

Automobilové Závody

 

7

Ragby

 

Tenis

 

8

Automobilové Závody

 

Box

 

9

Box

 

Lední Hokej

 

10

Lední Hokej

 

Atletika

 


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.