Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

5 největších sportovních událostí na světě I

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Dokázali byste vyjmenovat 10 největších sportovních událostí? Věříme, že ano. Ale co jejich pořadí? Zkuste si to nejdříve sami a pak se podívejte na náš seznam.

1. Olympijské hry

Letní i zimní olympijské hry jsou největší sportovní události jednou za 2 roky. Tisíce sportovců z téměř všech zemí světa se utká před zraky miliard diváků na sportovních stadionech nebo skrze obrazovky.

Ti nejlepší světoví atleti získají ve svých disciplínách zlaté, stříbrné a bronzové medaile.  Pokoří světové rekordy. A taky vždy ví, že patří mezi nejlepší sportovce na světě, i když na medaile nedosáhnou.

2. FIFA světový pohár

32 nejlepších fotbalových týmů světa se každé 4 roky utká v turnaji. S výjimkou 2 světových pohárů během 2. světové války, které se nekonaly, nedošlo k přerušení od roku 1930. Bez přehánění sleduje turnaj víc než polovina planety.

3. Liga mistrů UEFA

Pohár, po kterém každý fotbalový tým touží.

Fotbalová soutěž, kterou pořádá Evropská fotbalová asociace (UEFA). Nejvíce titulů na tomto šampionátů historicky získal tým Real Madrid. Celkově už 11, a to i z posledního ročníku.

Liga mistrů má 4 předkola a poté se s vítězi koná hlavní soutěž. Předkola se hrají vždy na dva zápasy. Hlavní finálový zápas se kope pouze jeden, a ten rozhoduje o hlavním vítězi.

4. Světový pohár v kriketu

Pro našince na míle vzdálený sport, pro opačnou stranu zeměkoule milovaný sport (kriket je ale také velmi oblíbený ve Velké Británii). Světový pohár se koná také každé 4 roky a ten úplně první byl v roce 1975.

5. Super Bowl

Každoroční šampionát amerického fotbalu přiláká na stadion i k obrazovkám miliony diváků. Super Bowl je také vysoce ceněná mezi zadavateli reklamy. Spot, který trvá jen několik vteřin během televizní reklamy, vychází na astronomické částky. 

Přestože vy na své zápasy nepřilákáte miliony lidí, záleží na nich. My pro vás nabízíme sportovní poháry a trofeje


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy