Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

6 nejoblíbenějších karetních her

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Nuda ve vlaku. Nuda na chatě. Nuda doma v obýváku? Tak co takhle chytit banditu? Rozluštit záhadnou vraždu? Nebo najít dva stejné fialové draky? Kdo najde první, vyhrává! Ať jste malí, nebo velcí, pojďte vytáhnout balíček karet z kapsy. A hra může začít.

 

Bang!

Vylosujte si kartu a proměňte se v jednu z postav divokého západu. Lízněte a? BANG. Zasáhli jste svého protivníka. Ale kdo to vlastně je? Na to musíte přijít. Pravý bandita se vám nikdy neodhalí a pomocník šerifa pracuje v utajení. Tak pozor, ať nestřelíte svého kamaráda. Nemáte zrovna nabito? Schovejte se za barel a dejte si pivo. Shánějte koně, lepší kvéry a snažte se vyhnout vězení. Už tušíte, kdo je kdo? No to se teprve uvidí.

Počet hráčů: 4-7

Věk hráčů: od 10 let

Doba hraní: 20-40 minut

 

Dobble

Postřeh! Najděte dva stejné symboly rychleji než vaši protihráči. Našli? Tak šup. Práskněte kartou do balíčku. A hledejte dál. Zbavte se jako první všech karet a… Jste vítěz. Hra, při které si zlepšíte pozornost, vytříbíte reakce a skvěle se pobavíte. Hlavně se nevztekejte. Dva stejné symboly jsou na všech kartách. Opravdu na všech.

Počet hráčů: 2-8

Věk hráčů: od 6 let

Doba hraní: cca 10 minut

 

Munchkin

Pomalu otevřete dveře. A za nimi stojí hrochogryf. Toho lehce zvládnete. Popadnete napalmovou hůl, nasadíte spodky obří síly a jdete do boje! Ještě však není vyhráno. Vaši protihráči hází karty na stůl. Vmžiku před vámi stojí zuřivý gigantický hrochogryf s potulnou příšerou za zády. Co teď? Berete nohy na ramena a utíkáte pryč. Toto kolo se o level neposunete, ale bavit se budete zaručeně.

Počet hráčů: 3-6

Věk hráčů: od 10 let

Doba hraní: cca 60 minut

 

Černé historky

Marie si koupila nové boty, večer kvůli tomu zemřela. Co se Marii stalo? To ví jen jeden z vás a ostatní se ptají. „Zakopla Marie o obrubník a rozrazila si hlavu?“ „Ne“ „Byly nové boty klouzavé?“ „Ne“ „Měly boty vysoký podpatek?“ „Ano“ Zjistěte, co se ve skutečnosti stalo. Proč byla mrtvola v lese podivně oblečená? Proč se Helena nedozvěděla, kdo byl vrah? Co se stalo s babičkou zabalenou v koberci?

Počet hráčů: 2 a více

Věk hráčů: od 12 let

Doba hraní: cca 15 minut

 

6 bere

Bú. Všichni otočí karty na stole. A je to jasné. Nejdřív sedmnáctka, pak dvacet dvojka a pak vaše čtyřiadvacítka. Jenže. To už je šestá karta v balíčku. Balíček je váš. Vyhráváte! Tedy vlastně ne. Jste o kousek blíže debaklu. Už vůbec, když se na vás z dvaadvacítky směje hned pět kravských hlav. Kdo totiž těchto hlav nasbírá na konci nejméně, ten je vítězem.

Počet hráčů: 2-10

Věk hráčů: od 8 let

Doba hraní: cca 45 minut

 

Citadela

Postavte to nejhonosnější město a staňte se vládcem citadely. Město však zadarmo nepostavíte, k tomu jsou potřeba zlaťáky. Vžijte se do role svého hrdiny a využijte všech jeho předností, ať už jste lupič, nebo kněz. Ale pozor. Ať vaši totožnost nikdo neodhalí.

Počet hráčů: 2-7

Věk hráčů: 10 let

Doba hraní: cca 60 minut

 

 

Baví vás karetní hry? Uspořádejte turnaj a ocente nejlepšího karetním oceněním.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy