Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Blíží se 16. MS můžů v softballu v Praze. Na co se můžeme těšit?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Jste připraveni na úžasnou show? Tu pro vás v Praze předvedou hráči této báječné hry. Softball patří mezi velmi oblíbený sport a naše hlavní město má možnost uspořádat v pořadí 16. šampionát. Jsme prvním evropským státem, který získal možnost pořádat největší turnaj světa v tomto kolektivním sportu. Tuto možnost jsme získali díky skvělým výsledkům národního týmu mezi týmy evropského kontinentu. Co nás na turnaji čeká? A jaké jsou naše ambice a šance?

BEN_5051

 

Historie šampionátů

Na počátek neuškodí malá exkurze do historie světových šampionátů v softballu. První turnaj se uskutečnil v Mexiku, kde zlaté medaile získal domácí tým. Následovalo mnoho dalších, na nichž nejvice medailí nasbírali hráči Nového Zélandu, jejich šest zlatých, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile jsou prozatím nedostižnou metou. Historický exkurz nám také ukazuje, že Praha a Havlíčkův Brod jsou prvními evropskými městy, kde se turnaj uskuteční. Na tomto kontinentu totiž šampionát ještě neprobíhal.

BEN_4933

Šampionát a státy

  • USA - 4 krát
  • Nový Zéland - 3 krát
  • Kanada - 3 krát
  • Filipíny - 2 krát
  • Mexiko a Jihoafrická republika - 1 krát

Praha a Havlíčkův Brod na sebe mohou být náležitě pyšní, protože v termínu od 13. do 23. června 2019 budou hostit softballové mistrovství světa. 

 

BEN_3460

Co nás čeká?

Pro diváky je připraveno velké množství skvělých utkání, která budou probíhat v našem hlavním městě a Havlíčkově Brodě. Na softballovém mistrovství světa se představí celkem 16 týmů, přičemž Evropu budou zastupovat právě naši borci, Holanďané a Dánové. Můžeme se těšit na šestinásobné mistry světa z Nového Zélandu, ale i týmy Mexika, Filipín nebo Spojených států Amerických. Utkání přinesou vysokou sportovní úroveň, ale pořadatelé připravují mnoho doprovodných aktivit pro diváky a věří, že návštěvnost šampionátu bude veliká. 

 

BEN_5423

Ambice našeho týmu

Česká softballová reprezentace se účastní šampionátů pravidelně od roku 1992. Její výsledky předpovídají, že v domácím prostředí by hráči mohli zkusit útočit i na příčky nejvyšší. Nejlepším výsledkem je prozatím 6. místo z Jihoafrické republiky v roce 2000 a 7. místo z kanadského Saskatoonu. Domácí prostředí, dívácká podpora a skvělé podmínky však mohou naše borce vyšvihnout ještě výše. Máme se na co těšit, tak neváhejte a pojďte naše kluky podpořit.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy