Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Česká trikolora

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Česká trikolora je ve své podstatě prapor tvořený ze tří stejně řešených pruhů. Ty mohou být uspořádány vodorovně či svisle. Vespodu je modrá barva, za ní následuje červená a nahoře se nachází bílý pás.
Tricolour of the Czech Republic

Mimoto však může jít i o stuhu, která se vyrábí v různých šířkách a délkách. Běžně se tento artikl dá pořídit v šíři 10, 20, 25, 50 a 65 mm. Některé stuhy mají i karabinku na zavěšení, do níž se jednoduše přichytne medaile. Tato forma ocenění má rozmanitou podobu. Nejběžnější jsou zlaté, stříbrné a bronzové medaile, do nichž se dá snadno umístit emblém s motivem konkrétního sportu. K vidění jsou tu obrázky fotbalisty, kuželkáře, chodce, volejbalisty, hokejisty, hasiče, plavce, lyžaře, běžce a jiné zachycené sportovní disciplíny. Kovový emblém se může pyšnit potiskem v podobě holuba, zpěvného ptactva, píšťalky, kulečníku, harfy, vítězné pochodně, šipek, dámy, domina, kuželek, hudebních not, hlavy psa či koně. To je opravdu jenom krátký seznam toho, co se dá do emblému vyrazit. Tato komponenta v menším formátu má průměr 25 mm, existují i větší emblémy o průměru 50 mm.

Medaile Medaile MD0005
Medaile s českou trikolorou mají tloušťku 1.5, 2, 2.5 až 3 mm. Na trhu se tato ocenění prodávají jednotlivě nebo v sadě. Vybrat si lze z modelů o průměru 32, 45, 50 a 70 mm. V nabídce jsou i zařazeny medaile v netypických ztvárněních. Na jejích přední straně se nachází překrásně navržený reliéf, který je dotažený do nejmenších detailů. Všechny medaile jsou opatřeny praktickým háčkem na zavěšení. Velmi populární jsou limitované edice s výřezy, kolekce v akrylátové verzi a odlévané modely dle sportu. Nejlevnější medaile s trikolorou stojí cca 25 Kč, naopak dražší model se může vyšplhat až k 160 Kč. Na tuto trofej lze zavěsit červenobílá, modrobílá, modrožlutá, zelenožlutá, zelená, modrá, červená, či zelenobílá stuha. Vzácností nejsou ani stužky s jinou barevnou kombinací.

Medaile Medaile MD0046


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy