Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Český národní fotbalový tým lékařů - výborně léčí a skvěle hrají fotbal

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Fotbal je jedním z nejoblíbenějších sportů v České republice, o čemž svědčí i rok 2013, kdy vznikl Český národní fotbalový tým lékařů. Ten naši malou zemičku reprezentoval již na pěti šampionátech a vždy přivezl medaile a to i ty nejcennější. Pojďme se společně podívat na mnohé úspěchy a skvělé reprezentanty tohoto nádherného sportu z řad mediků.

 

Jak vše začalo?

Koncem června a počátkem července 2013 byl pro české lékaře fotbalovou premiérou. „Lékařské“ mistrovství světa se odehrálo v maďarské Budapešti a naši lékaři poprvé sestavili tým, který splňoval všechna požadovaná kriteria. Turnaje se účastnilo celkem 13 týmů, mezi kterými jmenujme např. týmy Brazílie, USA, Španělska nebo Velké Británie. Naši borci se postupně prokousali až do finále, ve kterém přišel nešťastný penaltový rozstřel a úžasné stříbrné medaile. To lékaře motivovalo k založení sdružení, které sbírá úspěchy každý rok.

 

Založení sdružení sportujících lékařů

Po maďarském šampionátu byli naši lékaři nadšení a motivovaní. Všichni chtěli zopakovat velký úspěch a pomoci v sestavování fotbalových týmů, které by nás mohly reprezentovat v dalších letech. Právě proto bylo založeno sdružení, které by celý proces organizovalo a dovedlo tým až na vrchol, tedy k vysněnému zlatu. Sdružení nabírá stále členy z řad lékařů, přičemž jedinou podmínkou je registrace v ČLK.

 

Lékaři vozí medaile

Vliv a práce celého sdružení se začala projevovat prakticky hned po jejím vzniku. Členská základna začala růst a dnes překračuje možnosti nominace na MS lékařů ve fotbale. Tento fakt umožňuje sestavit lékařský fotbalový tým s obrovskou kvalitou, což se poté projevuje ve skvělých výsledcích.

  • MS 2014 – ANO, naši lékaři vezou z Brazílie nádherný úspěch v podobě stříbrných medailí.
  • MS 2015 – Americké Long Beach je pro naše lékaře místem s prvním zlatým podpisem.
  • MS 2016 – krásné španělské město Barcelona našim lékařům přineslo obhajobu zlatých medailí.
  • MS 2017 –  Rakousko uspořádalo krásné MS lékařů a ti naši opět zářili - odvážejí si třetí zlaté medaile.

Obří úspěchy vedou k myšlence uspořádat MS lékařů v našem hlavním městě a to se daří v roce 2018.

  • MS 2018 – datum 7.7. 2018 se na stadionu Evžena Rošického odehrává finále MS lékařů 2018 a naši borci k němu opět nastupují. Hrají s týmem Velké Británie a po porážce 0:2 končí na skvělém 2. místě a vyrovnávají bilanci stříbrných a zlatých medailí.

 

MS 2019 – Mexiko - velké naděje

Velká očekávání a další úspěch může přijít již počátkem července 2019, kdy se tým našich fotbalových lékařů vydá na další MS, tentokráte do Mexika. Vzhledem ke skvělým úspěchům z let předchozích všichni věří v úspěch v podobě čtvrté zlaté medaile. Naše lékaře čeká dlouhá cesta až na vrchol, mnoho kroků a vítězství, ale úspěch, který může přijít všechnu píli, snahu a čas vyváží. Všichni by rádi vystoupali na stupeň nejvyšší. Pojďte jim spolu s námi fandit.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy