Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Co je to diplom? Kde se používá?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Nejen sportovní soutěže mají vítěze. Celá řada společenských akcí může mít pro účastníky přichystané drobné pozornosti. Krásnou upomínkou je jistě diplom nebo plaketa. Potěší nejmenší účastníky i dospělé. Grafické návrhy jsou originální a dělají z diplomů nádherný suvenýr.

 

Co je to diplom? Definice

Diplom je listina v papírové či kovové podobě, která potvrzuje, že držitel dosáhl určitého úspěchu. Může se jednat o absolvování studijního programu na VŠ při promocích, vítězství ve sportovní soutěži, či výhře v nějakém jiném kulturním a společenském klání.

  • Vysokoškolský diplom - obdrží student při promocích. Obvykle má podle studijních výsledků formu modré (prospěl) nebo červené desky (prospěl s vyznamenáním).
  • Sportovní diplom - obdrží vítěz či účastník sportovního utkání, klání
  • Diplom za pracovní úspěch - obdrží zaměstnanec
  • Diplom za absolvování kurzu, školení - obdrží školený jako potvrzení o účasti a splnění podmínek kurzu

 

 Diplom DP0041

 

Diplomy pro nejrůznější příležitosti

Pamětní list, vzpomínka na významnou událost, to je diplom. Stát na stupních vítězů je pocit, který je nejlepší odměnou za výkon ve sportovní nebo jiné soutěži. Tento pocit jako odměna však nestačí. Je třeba ocenit výkon i trvalou připomínkou. Malou pozorností, na které bude zaznamenán úspěch vítěze, datum i soutěž, ve kterém dotyčný získal jednu z hlavních cen. Diplomy jsou dodávány na kvalitním papíru a je na nich ponechán prostor pro jméno vítěze i označení soutěže.

 Diplom DP0010

 

Diplomy pro naše malé soutěžící

Děti se soutěží mohou účastnit při celé řadě příležitostí, nejen během letního tábora. Mnoho akcí pořádají školy, zájmové kroužky, sportovní kluby, občanská sdružení i obec. Dokonce i mezi přáteli jsou oblíbené společné akce, kdy pro děti vymýšlejí nejrůznější zábavu. A jak děti odměnit za jejich snahu? Určitě diplomem. V dětských motivech potkáte pohádkové postavičky i hrdiny z oblíbených filmů. Pečlivé zpracování grafického návrhu je zárukou rozzářeného úsměvu. Diplom je velmi malá investice, přesto suvenýr s oceněním účasti dětskou duši potěší.

 Diplom DP0028

 

Různá podoba diplomů

Výhodou diplomu je jeho nízká pořizovací cena. Odměnit vítěze můžeme za skutečně pár drobných, a přitom se bude jednat o odměnu hodnotnou. Papírové diplomy se používají pro nejrůznější typy soutěží i pro významné akce. A jak z diplomu udělat opravdu jedinečné ocenění? Změňte jeho podobu. V prodeji jsou i diplomy kovové, dřevěné nebo dokonce skleněné! Elegantní cena pro vítěze jistě najde místo v domovech obdarovaných. 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy