Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Co si vyrobit doma na Halloween za dekorace?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Nastává období dušiček a pro někoho také Halloween, který připadá na 31. října. Zatímco český svátek - Dušičky je vzpomínkou na všechny zesnulé a nevyžaduje žádnou zvláštní výzdobu, americký svátek Halloween, který se stále více rozmáhá i do našeho prostředí, láká lidi ke strašidelné výzdobě domů. Pokud i vy zvažujete vyzdobit si letos svůj byt halloweenskou výzdobou, dáme vám několik tipů na dekorace, které si můžete snadno vyrobit doma třeba se svými dětmi. 

 halloween dekorace

Halloweenské svíce 

Protože svíčky k Halloweenu neodmyslitelně patří, vyzdobíte si jimi byt snadno a rychle za použití vaší fantazie. Velmi jednoduchou halloweenskou dekorací, kterou hravě zvládnete doma i s pomocí vašich dětí, jsou strašidelné svíce. Na ně budete potřebovat silné oválné svíčky, barevné papíry, fixy a lepidlo. Papír si ustřihnete podle dané šířky svíčky a tu ním obmotáte a na konci zalepíte. Na papír můžete nakreslit strašidelné motivy a třeba svíčce pořídit děsivý obličej nebo na ně nalepit netopýry z barevného papíru. Když svíčku poté zapálíte, halloweenské motivy budou vypadat zvláště strašidelně.  

 halloween dekorace

Ještě děsivější dýně 

Tou největší klasikou mezi dekoracemi jsou bezpochyby vydlabané dýně. Okrasné dýně už prostě k Halloweenu patří a zvláště, pokud uvnitř vydlabané dýně zapálíme svíčku. Nemusí se však jednat o nudné stereotypní tvary, které se do dýně dají vyřezat. Dá se vymyslet opravdu velká škála motivů od různých obličejů po duchy a netopýry. Budete potřebovat nůž, lžíci a vykrajovátka, pokud chcete do dýně vykrojit přesné tvary. Ještě větší strašidelnosti dosáhnete třeba tím, že dýni obmotáte obvazem a při zapálení svíčky bude obličej dýně působit mnohem děsivěji. 

 halloween dekorace

Strašidelné lucerničky 

Vyrobit si halloweenskou lucerničku nemusí být vůbec žádná věda. Možná by vás ani nenapadlo, že to lze jednoduše i z obyčejné plechovky. K tomu budete potřebovat hřebíčky, temperové barvy, kousek drátku a čajovou svíčku. Plechovku propícháte hřebíkem do požadovaného tvaru, například pokud chcete plechovce vytvořit oči, nos a ústa, hřebíkem vytvoříte otvory těsně vedle sebe dle daného obrysu. Zvenčí nabarvěte lucerničku podle vaší fantazie a poté už jen z vrchu provlíkněte drátek na zavěšení. Dovnitř vložte zapálenou svíčku a lucerničku si zavěste třeba za okno na halloweenskou noc. 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy