Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Co to je a k čemu slouží laserové gravírování?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Laserové gravírování je ve své podstatě moderní technologie, které se uplatňuje v řadě průmyslových oblastí. Tímto přístrojem se dají popisovat technické štítky, posloužit ovšem může také k potištění různých reklamních předmětů. Ty mohou být kovové, nerezové, hliníkové, dřevěné, plastové, kožené, skleněné a pokovované. Krom toho se laserem perfektně tiskne i na mosazná pečetidla, odlévací, lisovací a vstřikovací formy, finální produkty vyžadující předepsané označení (jako jsou technické parametry, loga výrobce atd.) a mnoho jiných věcí.

Jak to funguje?

Gravírování laserem funguje tak, že se na daném předmětu odpařuje vnější část materiálu. Na tomto místě je pak vidět standardní zabarvení s odlišnou intenzitou kontrastu. Mohou tak vzniknout krásné nadpisy, grafika, loga a texty. Tyto prvky vynikají kvalitním propracováním do nejmenších detailů, kontrastností a trvalým potiskem.

Medaile Medaile MD0044

Různé variace


Laserové gravírování se často využívá u pohárů a medailí. Své zastupitelné místo má i u popisování skleněných trofejí, kovových štítků, plaket, sošek, talířů a podobných suvenýrů. Sám zákazník si může dle svých požadavků vybrat ze širokého typu a řezu písma. Gravírování je možné zvolit od jednoduchého provedení až po složitější variance. Přednost člověk může dát ornamentálnímu provedení, ladným křivkám či extravagantnější formě.

Skleněné trofeje s potiskem Golfová trofej ACLG0115M7

Umožní vám přizpůsobení


Na přání tvůrci trofejí vyrábí originální popisek v decentní anebo kontrastnější verzi, na kterém může být uveden ročník, logo, organizátor, první, druhé či třetí místo v soutěži. Tato komponenta má klasickou zlatou, stříbrnou nebo bronzovou barvu. Dokonale ladí s celkovou koncepcí daného ocenění.

Laserové gravírování je tou nejvhodnější metodou za přijatelné ceny, jenž se dá aplikovat v co nejkratším čase na propisky, hrnky, nože, zapalovače, diáře, přívěsky, cestovní deštníky, tašky, placatky, skleničky.

Zaujalo vás gravírování? Poptejte nás!


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy