Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Do školství pouze s podmínkou dodatečného pedagogického minima?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Tento požadavek zabolel většinu vysokoškolsky vzdělaných odborníků nepedagogického směru, kteří by rádi zamířili do školství, protože špatná pověst předchází mnoho studijních programů pedagogiky: dva roky ztraceného času dojížděním, odevzdávání seminárek, které nikdo nečte, a za katedrou teoretici...  

...tak tohle je minulostí s programem Učitel naživo

Za vznikem tohoto studijního programu stojí skupina nadšených lidí, kteří poznali možnosti učitelského poslání ze všech možných úhlů a snesli na hromadu ty nejlepší postupy ze světových i českých škol. V roce 2016 se podařilo nový program akreditovat a od té doby jím prošly nebo procházejí více než dvě stovky učitelských kadetů a ve spolupracující bublině najdete další tisíce.    

Program sestává ze 750 hodin, kdy 370 hodin strávíte výcvikem v komunitě a 380 hodin praxí na dvou školách. Praxe probíhá na týdenní bázi, takže je jí celé studium prodchnuté, budoucí učitelé tak zasedají do seminářů se skutečnými zážitky a rozebírají reálné situace. 

 

Toto studium není cestou k “papíru”

 ...s Učitelem naživo se pro učení nadchnete!

Program si klade za cíl vypustit do světa sebevědomé učitele s touhou stát se pro žáky motivujícím průvodcem, kterému děti důvěřují, který je tu pro ně, aby co nejlépe rozvíjely svůj potenciál. Nebojí se experimentovat a hledá nové cesty. 

Učit se budete od zkušených učitelů z praxe, získáte mezinárodní know-how a navštívíte řadu českých i zahraničních škol.

 

Pedagogické minimum už mám, ale tohle studium chci zažít!

V současné době je program otevřen pouze pro vysokoškolské absolventy bez pedagogické kvalifikace.

Nemusíte ale smutnit, sledujte aktivity programu Učitel naživo a zapojte se do inspirující komunity těch, kteří mají touhu měnit školství a s ním i svět k lepšímu - naše děti si to zaslouží!

 

Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy