Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Jaké existují hasičské hry pro děti?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Na trhu se prodávají omalovánky s hasičkou tématikou. Ty obsahují několik pestrobarevných předloh včetně stránek s černobílými obrázky. K vidění jsou tu postavičky hasičů, hasičské auta a mnoho dalších motivů. Děti se snaží dle konkrétní předlohy vymalovat jednotlivé stránky. Při této činnosti si rozvíjejí nejednu důležitou vlastnost.

Dále můžete pořídit dítěti knížky o hasičském světě. Ty mohou mít klasickou formu nebo jsou navrženy v moderním pojetí. Zaujmout dítě můžete spoustou dalších předmětů, jako jsou krásná leporela, vystřihovánky, samolepící knížky, puzzle, knížky dle filmového příběhu, odznaky hasičských vozů, přívěsky, magnetky a karty.

Dnes je zcela běžné, když se děti hrají na počítači. Právě na internetu najdete stránky s pracovními listy pro malé hasiče a online hry (Firefighters Truck 3, Park It 3D: Fire Truck, Water Mania, Fire Catcher, Flame Fighter, Iveco Magirus Fire Fighting, American Firefighters). Ovšem pozor si musíte dát na to, aby vaše dítě netrávilo zbytečně moc času u PC. Místo online her můžete zvolit deskové hry, které mají vzdělávací charakter. Váš potomek se naučí, jak se má chovat v případě vypuknutí požáru, ale i jak má předcházet samotnému ohni. Jde o hru s názvem Požáry. Tato sada her je určena především pro předškolní děti. Vyzkoušet si ji mohou i prvňáčci. V nabídce stolních hasičských her pro děti nesmí chybět společenská hra Černý Petr Hasiči.

Skvělá je i hra Hóóóóřííí!, která je velmi vtipně výtvarně zpracovaná. Má velkou hrací desku, na které se hraje s různobarevnými figurkami. Balení obsahuje dřevěnou kostku, kartičky s desítkami otázek a úkolů, pexeso, vtipy, omalovánky atd.

Znamenitá je i hra Záchranáři – Boj s ohněm. Tu si mohou zahrát začínající i ostřílení hráči. Tato hasičská hra má překrásně kvalitní grafiku, originálně vyvedené figurky, oboustranný herní plán, zdařilé žetony a karty specializací.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy