Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)
Jaké jsou nejlepší sporty pro ženy?

Jaké jsou nejlepší sporty pro ženy?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Ženy se mnohdy zajímají o nejvhodnější sportovní aktivitu, kterou pak zařadí do svého běžného života. Mnoho žen ke sportu dožene nějaký zdravotní problém. Jiné se k tomuto kroku odhodlají z prostého důvodu. Například že už se nevejdou do žádného oblečení, které jim visí v šatníku. Jsou i ženy, které bez této pohybové aktivity nemohou vůbec fungovat. Při této činnosti alespoň na pár minut zapomenou na všední starosti. Optimální cestou se dostávají do formy. Zjistěte jak na tom jste pomocí BMI kalkulačky

Od aerobiku k zumbě



Spousta žen si najde čas na aerobik, jež je ideální sportovní aktivita. Tato forma pohybu má totiž efektivní vliv na postavu. Výsledky jsou viditelné již za několik týdnů. Při aerobiku si člověk procvičí celé tělo a rovněž spotřebuje velkou hromadu energie. Jde o zábavnou pohybovou aktivitu, při níž se využívá řada zajímavých cvičících pomůcek. V nabídce fitness center a posiloven existuje krom klasického aerobiku také dance aerobik nebo verze s bojovými prvky. Na výběr je i zumba. Preferované je i cvičení ve vodě, za kterým se ženy musí přesunout do vodního prostředí.

Venkovní sporty stále rostou na popularitě

Některé ženy se dají na běhání, díky kterému se dociluje perfektnímu zpevnění dolních končetin a problematického místa na břiše. Při tomto pohybu je nutné měnit tempo. Daný jedinec si musí pořídit správnou obuv.

Ženy upoutat může i cyklistika, v rámci které se báječně spalují tuky. Místo ježdění na kole v přírodě lze využít rotoped. V domácí rodinné pohodě tak ženy cvičí na stroji.

Od pádlování k volejbalu

Oblíbené jsou především i další sporty, jako je pilates, plavání, spinning, chůze s holemi nordic walking. K nejlepším sportům pro ženy je považován plážový volejbal. Vede i pádlování. Některé ženy o víkendu nazouvají kolečkové brusle a jdou vstříc velkému dobrodružství. Na tomto vynálezu sjezdí kdejakou cyklostezku.

Jiné vyhledávají adrenalin. Ty nachází zalíbení v boxu, kickboxu či karate.

 

Tip: i v těhotenství se je možné držet fit a cvičit. Stačí si jen vybrat vhodné sporty
   


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy