Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejlepší čeští hokejisté v NHL

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Každý rok tvoří americké noviny i různé organizace žebříčky, které porovnávají sportovce. My jsme se snažili projít několik z nic ha vybrat ty nejlepší české hokejisty, kteří se do nich dostali.

Zajímá vás, kdo je nejlepší? Sesbírali jsme pro vás tipy na nejlepší české hokejisty.  

 

1. Jaromír Jágr je jeden z nejlepších hokejistů na světě

Legenda. Jak jinak popsat Jardu Jágra, kterého poznáte podle 68 na jeho dresu? Za jeho úspěchem sice možná stojí také talent, ale je to především jeho neustávající práce. Každý den trénuje, aby se stále zlepšoval. To je to, co ho dělá jedinečným. Dnes je mu již 44 let a stále je ve vrcholném sportu.

Za svou kariéru působil v 8 amerických týmech a všude byl vždy miláčkem fanoušků. Doprovázel je totiž k vítězství.

Vyhrál Stanley Cup, olympijské zlato i mistrovství světa. Díky tomu se spolu s dalším českým hokejistou Jiřím Šlégrem stali členy prestižního klubu Triple Gold Club.

Co k němu víc dodat?

2. Dominik Hašek alias Dominátor

Dominik Hašek je starší a menší oproti Jaromíru Jágrovi. V jeho pozici brankáře je ale nížší hmotnost výhodou. Působil v Chicago Blackhawks poté, co byl jako jeden nejmladších brankářů Československa povolán do NHL.

Hašek získal dvakrát Stanley Cup s týmem Deitroit Red Wings a také bránil v zápasech na Olympijských hrách v Naganu a Turínu (zlatá a bronzová medaile).

V roce 2009 ukončil sportovní kariéru.

3. David krejčí získal Stanley cup ve 24 letech

Idolem Krejčího se stal Jaromír Jágr, ale také jeho otec, který se hokeji intenzivně věnoval. Díky tomu na sobě odmala pracoval. Jeho zářivé úspěchy byly na mistrovstvích světa juniorů a do 18 let, kde získal s týmy dvě bronzové medaile.

Jeho působení v zámořské NHL byla v Boston Bruins a jako mladý útočník získal svůj první Stanley Cup v sezóně 2010/2011. V Boston Bruins nadále působí.

Neexistují pouze 3 skvělí hokejisté v NHL, ale do budoucna se můžete těšit na další top výběr sportovců na Pohárech Bauer


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy