Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Nejlepší filmy o sportu

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Seděl jsem teď o víkendu doma, protože pršelo. Původně jsem chtěl jít hrát ven fotbal, ale řekl jsem si, že když nemůžu sportovat, udělám něco do práce.

Výhoda Pohárů Bauer je, že mne sport neopustí ani v práci a tak jsem si v rámci deštivé soboty sepsal sportovní filmy. Doufám, že vám seznam taky udělá radost.

 



  1. Rivalové

25. Nejlepší film podle hodnocení diváků na čsfd. O skutečném souboji i mimo trať formule 1, výborná hudba Hanse Zimmera a také dokonalá kamera. Poznejte životní osudy 2 rivalů, kteří jen chtěli vyhrávat na trati i v životě.

2. Senna

U Formule 1 ještě zůstaneme. Senna je asi nejlegendárnější jezdec vůbec a to i větší, než Michael Schumacher. Tento film je jedinečný tím, že se dá považovat za čistě biografický, díky spolupráci s rodinými příslušníky i přátely jezdce.

3. Rocky

Legenda v boxu, příběh lásky i vítězství na sebou samým. Film z roku 1976 stále nadchne i po tolika letech.

4. Million Dollar Baby

Filmy Clinta Eastwooda mají jedno společné. Nejsou to nejlehčí filmy na podívání a vždy je tam velmi dobře propracovaný příběh hlavních hrdinů. O boxu trochu jinak. Hvězdně obsazený film je vhodný, když máte chuť se podívat na náročnější drama.

5. Kokosy na sněhu

Já vím, to že je nejlepší film o sportu? Ne, není. Ale občas je třeba se dívat i na komedie a ne jen na vážné filmy. Kokosy na sněhu je příběh o (ne)vítězství, na které nikdo nepomyslel. Jamajská posádka na bobech byla senzací a film jako takový stojí za podívání.


Jaké sportovní filmy máte rádi vy?




Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy