Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Největší sportovní události v roce 2018

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Vybrali jsme pro Vás pět nejzajímavějších sportovních akcí, které byste si neměli v příštím roce nechat ujít! Na co se můžete v roce 2018 těšit?

1.  Zimní olympijské hry (9.-25. únor 2018 / Jižní Korea)

Rok 2018 je zejména rokem zimní olympiády. Tu tentokrát bude hostit netradiční země - Jižní Korea, konkrétně město Pchjongčchang.

33. zimní olympijské hry budou slavnostně zahájeny v pátek 9. února 2018. Sportovci budou soutěžit v celkem 15 sportovních odvětvích na několika sportovištích. Celkem bude k vidění 102 disciplín, tedy o čtyři více než na posledních zimních olympijských hrách v Soči v roce 2014. Olympiáda skončí v neděli 25. února 2018.

Dokáží čeští sportovci vylepšit zisk 8 cenných kovů (2 zlata, 4 stříbra a 2 bronzy) z předchozí zimní olympiády 2014 v Soči?

2. Mistrovství světa ve fotbale 2018 (8. červen-8. červenec / Rusko)

Fotbal patří v Čechách k nejoblíbenějším sportům. Jeho fanoušci si určitě nenechají ujít mistroství světa, které tentokrát hostí Rusko. Češi se na šampionát sice nekvalifikovali, ale i tak mistroství světa nabízí plno zajímavých příběhů. Jak si povedou Portugalci po posledním úspěchu na Mistrovství Evropy? Dovede je hvězdný Cristiano Ronaldo k zisku další trofeje? Jak si povede nováček z Panamy? A dočká se Messi konečně velkého úspěchu v dresu národního týmu?

Konečně zajímavé bude jistě i sledovat, jak se Rusko zhostí své role pořadatele. Dostalo přednost před Anglií a společnými kandidaturami Španělska s Portugalskem a Belgie s Nizozemskem. Rusové přitom budou hostit šampionát vůbec poprvé v historii.

3. Florbalové mistrovství světa (1.-9. prosinec 2018 / Česká republika)

Florbalové mistrovství světa bude v roce 2018 po deseti letech znovu hostit Česko!

Poslední domácí MS v roce 2008 překonalo i ty nejdivočejší očekávání. Ačkoli český tým nakonec medaili nezískal, šampionát zlomil tehdejší divácké rekordy a vzbudil u nás do té doby nevídaný zájem o florbal. Bude mít mistrovství v příštím roce podobný efekt? A dočkáme se tentokrát v domácím prostředí medailí?

V Česku se bude MS mužů konat potřetí. V roce 1998 se hrálo v Praze a Brně, o deset let později opět v hlavním městě a Ostravě.

4. Rally Dakar (6.-20. leden 2018 / Peru, Bolívie, Argentina)

Slavná dakarská rally v příštím roce oslaví čtyřicítku!

Rally Dakar se v roce 2018 přesune na území Jižní Ameriky. Závod bude startovat v Limě a cesta se bude ubírat kolem Pacifického oceánu, od kterého se budou závodníci vzdalovat na okružní cesty do peruánských dun. Po nich se dakarská kolona přesunou do La Paz, hlavního města Bolívie, odkud cesta povede dále do Argentiny přes poušť Fiambalu až k cíli závodu v argentinské Córdobě.

Nenechejte si ujít, jak se povede českým zástupcům v legendárním závodu, který u nás proslavil Karel Loprais.

5. Super Bowl (4. únor 2018 / USA)

Pro sportovní fanoušky v USA je největší sportovní událostí každého roku Super Bowl. Finálový zápas, kterým každoročně vrcholí play-off severoamerické National Football League v americkém fotbalu a který sledují miliony fanoušků po celém světě!


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy