Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Netradiční běžecké akce v ČR

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Máte rádi běh? Začali jste si jen tak pro radost běhat ve vašem okolí, ale rádi byste absolvovali větší výzvu, než jen vyklusávat v parku? Tak právě pro vás máme pár typů na běžecké závody, při kterých budete překonávat své hranice a jako bonus se podíváte do krásné přírody nebo pomůžete na dobrou věc.

 

Závody do schodů, s čelovkou i maraton

Absolvovat můžete například brněnský závod Schody až na nahoru, konané v AZ Tower, kdy úkolem je schody vyběhnout do nejvyššího patra budovy. První tři nejrychlejší závodníci, jak z ženské, tak mužské kategorie, obdrží ceny.

Na začátku prosince lze vyběhnout pro neziskovou organizaci Pomáhej SRDCEM, která pořádá akci s názvem Běh s čelovkou. Běh se koná v Ostrově u Karlových Varů a jeho výtěžek se předává na léčbu pacientům, kteří mají diagnostikovanou roztroušenou sklerózu. Trasa má necelých pět kilometrů a je nezbytné si přinést čelovku, jak již nám napovídá sám název. Po běhu se vždy koná velmi pestrý doprovodný program.

V Beskydských horách je možnost zúčastnit se Czech Ultra Trail Tour, kde si můžete vybrat ze tří tras, podle toho na jak dlouhou trasu se cítíte. Při delších trasách je pro závodníky při cestě k dispozici také občerstvení. Dalším během, který se koná v přírodě, je Jesenický maraton. Tento závod se koná již od roku 2009 a vybrat si můžete ze dvou možností – půlmaratonu nebo maratonu. Hory skýtají neskutečnou atmosféru a jsou tak záludné, že každý rok je pro vás během novým.

Netradiční běhy v Praze

Každoročně se také koná Velká kunratická na Praze 4, kde vás čekají i pěkně náročná výšková převýšení. Dále bych zmínila deset dní trvající běh s názvem Teribear hýbe Prahou, jenž se koná v Praze na Vítkově a je to charitativní akce pořádaná Terezou Maxovou. Na začátku akce si vyberete cílovou skupinu, pro kterou chcete svým během sbírat penízky a potom už záleží jen na vás, kolik času běhu věnujete. Zábavnou akcí, která je vhodná i pro děti je běh The Color Run, jež je dlouhý pouze 5 kilometrů a během této trasy budete probíhat neskutečným množstvím barev a po závodu jimi budete zářit jako duha.

Jak si lze všimnout, možností je nespočet. Teď už záleží na vás, kterou z nich si vyberete a půjdete si protáhnout svaly, udělat něco pro své zdraví a ještě k tomu třeba někomu pomoci.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy