Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Oblíbené soutěže pro děti

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

K oblíbeným soutěžím pro děti patří výtvarné formy soutěží, kde se děti mohou do sytosti vyřádit. U této tvorby hodnotí organizátoři nejenom originální ztvárnění, ale i osobité zachycení tématu, celkový dojem atd. Vítězné práce jsou vystaveny na vernisážích a na jejich tvůrce čekají atraktivní ceny. Úspěšní soutěžící dostanou někdy počítač, horské kolo, mobilní telefon, encyklopedii, knihu, společenskou hru, koloběžku či předplatné časopisu, jindy obdrží například diplom s malou drobností. Jaké výtvarné soutěže se často děti účastní? Zejména jsou to vyhlášené soutěže v kategorii malba a kresba. Vedou i rukodělné práce, počítačová grafika a animace.

Děti se velmi rádi zapojují i do fotografických soutěží, jež jsou určeny amatérským fotografům. Opět komise vyhodnocuje z velkého množství zaslaných fotografických snímků, vybírá vskutku ty nejlepší. Ty pak putují na výstavu a mohou být zařazeny i do kalendáře. Vítězové obdrží knihu anebo speciální dáreček.

Ujít si děti nenechají ani hudební soutěže. Některé preferují zpěv či tanec, jiné zase hru na hudební nástroj. Zúčastnit se mohou jak jedinci, tak i hudební skupiny. Těm co se bude na soutěži dařit, odnáší si odtud zajímavé dárky.

Pořadatele přicházejí se soutěží letecký modelář, také i se soutěží v programování. Velmi oblíbené jsou i sportovní soutěže. V tomto případě budou moci děti běhat, přihrávat, přelézat, kopat, skákat, kličkovat, házet a strefovat se na cíl. Některým dětem bude spíše imponovat pozoruhodnější sportovní motokárová soutěž.

Zábavné je i skákání v pytlích, nošení vajíčka nebo míčku na lžíci, hod na cíl, rýžování zlata, hledání pokladu, skákání přes gumu, nafouknutí balónků, přetahování lanem, překážková dráha apod. Děti se na nějaký čas zabaví nějakou tou bojovkou, honičkou, tichou abecedou anebo inteligenční hrou.

K obdarování vítězů dětských soutěží doporučujeme medaile a diplomy.


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.