Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Představujeme: Benešovský Běžecký Festival

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

To se tak jednoho dne domluvili sportovní nadšenci, že by rádi zprostředkovali a nabídli svůj koníček - tedy běh - i ostatním. Vznikl tak skvělý běžecký projekt, který má zajímavý a nenáročný program, nastavený právě tak, aby oslovil každého od začátečníků po zkušené běžce.

Tak se i stalo a ''Benešovský Běžecký Festival'' - ''BBF'' každoročně umožňuje běžet všem - ''Anyone can run''.

Na výběr máte z různých tratí a kategorií. Navíc svým během potěšíte nejen sebe, ale zároveň můžete běžet i pro dobrou věc - ''Běh naděje'' - charitativní běh, či chůze - dle vašich možností. V doprovodném programu ''Benešovského Běžeckého Festivalu'' se mohou zapojit i školy a soutěžit tak mezi sebou. Soutěž škol najdete pod názvem ''NEsedíme, NEležíme, BĚŽÍME''.

Běh se stal natolik populárním, že kromě městského běhu centrem Benešova se přidaly další trasy, aby mohl vyběhnout opravdu každý bez rozdílu věku či zkušeností. K přípravě na závod se dají využít skvěle zorganizované běžecké tréninky v nedalekém Konopišti.

 

 

BENEŠOVSKÝ BĚŽECKÝ FESTIVAL - ZÁMĚR

  • ukázat dětem jak skvělá atmosféra může panovat na dobře zorganizovaném sportovním závodu
  • jednoduše rozpohybovat obyvatele města Benešov a celý okres - předat radost z pohybu dál
  • motivovat školy a studenty pro účast na závodech
  • vyzdvihnout důležitost zdravého životního stylu, podporovat pohyb u dětí a nadšení ze sportu
  • dát vzniknout sportovní akci pravidelně se opakující
  • stále nabírat nové nadšence, kteří budou náš sportovní záměr dále rozvíjet

před startem....

 

BENEŠOVSKÝ BĚŽECKÝ FESTIVAL 2018

Letošní ''Benešovský Běžecký Festival'' - ''BBF'' se uskutečnil již popáté a můžeme říci, že jeho účast byla rekordní. Zúčastnilo se 1130 běžců včetně těch, kteří běželi charitativní běh.

Pro srovnání počet běžců při 1.ročníku byl 667. Tím se jen dokazuje jak je akce oblíbená a úspěšná a to i vzhledem k počasí, které letos moc přívětivé nebylo.

Předposlední neděli v září, tedy 23.9.2018, si podle všeho všichni zúčastnění náramně užili a zajisté se namotivovali na pokračování ve sportu všeho druhu.

 

Benešovský běžecký festival

 

STRUČNÉ OHLÉDNUTÍ ZA PROGRAMEM ‘’BBF’’

  • dopoledne patřilo školám a jejich klání o putovní pohár, na tratě se vydalo přes 600 dětí
  • úspěšné dopoledne zakončovaly svým závoděním maminky a hospodyně v zástěrách
  • tradičně probíhaly jak desetikolometrový tak čtyřkilometrový závod – kde byla účast opět vyšší než v letech předchozích
  • startoval i tradiční charitativní běh (běh pro Terezku a Elišku), kterého se účastnila i bronzová medailistka Eva Vrabcová Nývltová, ta byla zároveň hostem a ozdobou celé akce, při letošním charitativním běhu se přispělo krásnou částkou 33.000 korun českých
  • vrcholem ‘’BBF’’ byla ‘’Benešovská desítka’’ – sestává se z běžeckého derby 15ti členných týmů z Benešova a Vlašimi, vyhrál tým z Vlašimi

Další fotky si můžete prohlédnout zde.

Letošní akce dala všem opět to, co je jejím posláním. Radost a nadšení ze sportu samotného, dávku potřebného zdravého soutěžení a motivaci do příštích let.

Zažijte tuto atmosféru i vy. Nezáleží na tom jak běžecky jste zdatní, ale zda-li chcete prožít příjemný den ve skvělém kolektivu a při činnosti prospěšné vašemu tělu i duchu.

‘’Benešovský Běžecký Festival’’ se na vaši účast rozhodně těší a vy na ni na oplátku budete dlouho s úsměvem vzpomínat.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy