Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Představujeme: Pasos Pardubice - klub s téměř čtyřicetiletou tradicí

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Modrá a bílá – barvy pod kterými byl v roce 1984 založen softballový a baseballový klub Pasos Pardubice. Za téměř 40 let své existence odchoval klub na svém domovském stadionu Krtkova aréna nemálo hráčů a hráček. Na jeho hřišti vyrostlo i několik úspěšných reprezentantů.

 

Vše začalo v restauraci U Josefa

Zakládající listina klubu pod hlavičkou Vysoké školy chemicko-technologické byla podepsána roku 1984 v restauraci U Josefa na sídlišti Cihelna. Hřiště tou dobou stálo na místě dnešní moderní knihovny Univerzity Pardubice. V prvních šesti letech svého působení se Pasos značně rozrostl – disponoval týmy: muži A, muži B, ženy a dorost. K desátému výročí založení klubu vzniklo nové hřiště Krtkovo aréna na Dukle v Pardubicích. Zde Pasos sídlí dodnes. Týmová sestava se stala kompletní založením týmu juniorek v roce 1993 a družstva žáků o šest let později. V letech 2010 a 2011 prošla Krtkova aréna rozsáhlou rekonstrukcí, stadion se tak stal jedním z nejmodernějších v Evropě. Díky tomu se klub může pyšnit pořádáním mnoha národních i evropských soutěží.

 

Úspěšný klub Pasos Pardubice

Svou cestu za úspěšným oddílem započal Pasos v roce 2005, kdy získal titul mistrů České republiky ve smíšených družstvech slowpitche. V roce 2011 zazářili muži A výhrou 2. ČSA ligy. Do finále druhé ligy se tým mužů probojoval i o čtyři roky později, nakonec ovšem podlehl týmu Painbusters Most. Rok na to získal mužský tým v 2. lize 5. místo. Největší úspěch slavil klub roku 2017. V této sezóně se mužský A tým stal vítězem 2. softballové ligy. Tím si zajistil postup do Extraligy, kde nakonec skončil na osmém místě.

tym foto

 

Co se chystá v sézoně 2021

Po třech letech se klub opět vrací do druhé nejvyšší soutěže v ČR. O vstup do 2. ligy se měly Pardubice utkat s Kostelcem nad Orlicí. Ten ovšem na poslední chvíli svou účast odřekl. Klub tak získal do soutěže otevřenou pozvánku. I přes nesnáze s trénováním během období pandemie se všechny týmy cítí silné a těší se na novou zdárnou sezónu.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy