Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Ski areál Dlouhoňovice – příjemné lyžování v Orlických horách

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Lyžařský areál Dlouhoňovice v Orlických horách ocení nejvíce začínající lyžaři, rodiny s dětmi a nadšenci začínající sezónu. Pro poskytuje vše potřebné.

 ski areal

Lyžujeme v Dlouhoňovicích

Pro děti a úplné začátečníky je určena 60 metrů dlouhá sjezdovka s převýšením pouhých 7 metrů. Ti, kdo už se na dvou prknech zdatněji udrží, se mohou projet na modré sjezdovce s převýšením kolem 40 metrů. V areálu používají zasněžovací systém, takže si zalyžujete, i když není přírodního sněhu dostatek.

Nahoru svahem bez problému

Modrou sjezdovku obsluhuje vlek typu „Česká Poma,“ který vás bezpečně dopraví nahoru. Ochotná obsluha začátečníkům pomůže nastoupit. A to není málo. Každý začínající lyžař totiž ví, že jezdit na „pomě“ nebo „kotvě“ přinese často víc modřin a trapasů než samotná jízda pluhem.

Pro malinké návštěvníky je k dispozici speciální vlek „dětský provázek,“ který obsluhuje dětskou sjezdovku.

Otvírací doba

Areál je většinu zimy otevřen celý víkend. Ve všední dny nabízí provoz od 15.00, kdy se může pochlubit nočním osvětlením.

 ski areal tma

Areál Dlouhoňovice – sázka na jednoduchost a pohodlí

V Dlouhoňovicích si svých zákazníků váží, a proto pro ně připravili čekárnu s mikrovlnnou troubou pro ohřev donesených pokrmů. Kdo si do batohu svačinku nepřibalil, může využít služeb bufetu. V provozní době areálu se můžete připojit k místní síti wifi. Prostřednictvím webkamery zamávejte svým blízký doma a předvedete, co jste se naučili. A ve fotopointu se také zvěčníte a fotku si doma nebo rovnou na místě do mobilu stáhnete.

V průběhu provozní doby si můžete zapůjčit materiál. V případě nutnosti servisu vybavení, využijte kontakty na odborníky uvedený na webových stránkách areálu.

Jak se do Dlouhoňovic dostanete

Přímo u vleku můžete odstavit svůj automobil na parkovišti s kapacitou 50 aut, které je pro návštěvníky k dispozici zdarma.

 

Když nechcete brázdit bílé svahy

Pro příznivce běžeckého lyžování se v okolí areálů nachází přibližně 10km tratí. Saně a boby provětráte na kopci vzdáleném 60 metrů od areálu.¨¨

 

Kdo nejvíce ocení skiareál v Dlouhoňovicích

Areál v Dlouhoňovicích nejvíce ocení začínající lyžaři a rodiče se svými ratolestmi. Lyžařskou školu sice centrum přímo neprovozuje, ale na webových stránkách uvádí telefonní čísla, na kterých si můžete instruktora objednat.

Více informací získáte na webu areálu.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy