Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Šlápněte do pedálů na Rohálovské padesátce

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Patříte mezi příznivce cyklistiky a rádi byste na horském kole změřili síly s dalšími fanoušky tohoto sportu? Pak neváhejte a přihlaste se na dobrodružnou Rohálovskou padesátku. Letošní 11. ročník tradičně jarního závodu se kvůli výjimečné situaci ohledně pandemie koronaviru přesouvá na 19. září a registrace je stále otevřena.

 

Závod pro malé i velké

Za Padesátkou se jako obvykle závodníci vydají do Prusinovic, které se nacházejí nedaleko Kroměříže ve Zlínském kraji. Soutěží se v několika kategoriích, do nichž jsou závodníci rozděleni dle věku, a kromě vítězství v hlavním závodu lze získat několik speciálních ocenění – například titul Rohálovské borec, rychlostní bonus nebo vrchařskou prémii pro vítěze stoupání na 36. kilometru trati. O výhru je možné zabojovat také v týmech. Pořadatelé myslí i na juniory, před hlavním závodem, který startuje ve 12:30, odjedou vlastní zkrácenou trasu děti. Každý předem zaregistrovaný účastník dostane dárek v podobě brýlí FORCE FREE, vítězové jednotlivých kategorií získají finanční odměnu a hodnotné věcné ceny.

 

Vždy něco navíc

Rohálovská padesátka je závod plný akce a překvapení. Na, jak už název napovídá, 50 kilometrů dlouhé trati soutěžící překonají převýšení 950 metrů, užijí si prudká stoupání i sjezdy a singletraily, překonají několik brodů a na závěr je čeká nezapomenutelný průjezd kravínem.  

Těšit se každopádně můžete nejen na samotný závod a pestrou, dokonce mezinárodní skladbu soutěžících, ale také na dobré občerstvení, tombolu a skvělý doprovodný program. Po loňských Support Lesbiens letos jako hudební doprovod vystoupí The Rockset – World ROXETTE Tribute Band a také Dale B. Williams z Walesu.

Máte chuť se zúčastnit a překonat loňské vítěze Johnnyho Cattanea a Terezu Tvarůžkovou? Tak s chutí do toho! Navštivte web akce a registrujte se jednoduše prostřednictvím online formuláře. Dlouho neváhejte, kapacita závodu je omezena.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy