Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Sportovní události roku 2019 – Na co se těšit?

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Každý z nás ho praktikuje, každý z nás ho sleduje: Sport. Již několik staletí zabíjíme čas s různými sportovními aktivitami, ať už jako aktivní hráči, nebo neaktivní pozorovatelé. Tak či tak nás osobní výkony a výkony našich oblíbenců pravidelně zpotí. Často sedíme napjatě před obrazovkou, abychom drželi palce národním reprezentantům. Na jaké velké sportovní akce se letos můžete těšit, a kde by mohli čeští zástupci sáhnout po hvězdách, to se dozvíte zde.

 

Australian Open 2019


(07.01. - 27.01.)

Tenisový rok začíná po každé prvním tzv. grandslamem v australské metropole Melbourne, kde se sejde elita tohoto sportu. A hned dva hráči světové špičky mohou přepsat historické knihy: Srbská světová jednička Novak Djoković a švýcarská hvězda Roger Federer mohou oba po sedmé zdvihnout vítěznou trofeji, což se zatím ještě nikomu nepovedlo. U žen platí Simona Halepová a Angelique Kerberová mezi favoritky.

 

Super Bowl LIII


(03.02.)

Třetího února se koná největší sportovní událost na Světě: Superbowl. Již po třiapadesáté se setkají nejlepší dva týmy ve finálním zápasu americké fotbalové ligy, tentokrát v Mercedes-Benz stadionu v Atlantě, Georgia. Ale nejen sport láká fanoušky před obrazovku. I velkolepá show o poločasové přestávce je magnetem pro diváky, legendární výstupy Michaela Jacksona, Prince a Lady Gagy měly dokonce větší sledovatelnost než samotný zápas. Letos se můžeme těšit na Maroon 5.

 

Hokejové mistrovství světa


(10.05. - 25.05.)

Když se v květnu rozbruslí česká reprezentace na bratislavském ledu, zná celý národ jen jedno téma: Zvládne Česko po devíti dlouhých letech dosáhnout znovu na zlato? Naposledy putovala zlatá medaile do České Republiky roku 2010. 2011 a 2012 následoval bronz. Od té doby čeká národní tým na další ukořistění cenného kovu. Možná bude letošní mistrovství konečně zase úspěšným návratem do špičky.

 

French Open 2019


(25.05. - 09.06.)

French Open. Roland Garros. Antukové království. Tenisový grandslam v Paříží má hodně jmen, ale poslední roky znají jen jednoho velkého vítěze: Rafaela Nadala. Se svým 11. vítězstvím je Nadal jediným tenisovým hráčem historie, který zvládl vyhrát 10 nebo více titulů na stejném grandslamu. I letos je Nadal jasným favoritem, protože na antuce je nadále neporazitelným králem.

 

Mistrovství světa ve fotbale žen


(07.06. - 07.07.)

Od roku 1991 se ve čtyřletých intervalech koná mistrovství světa ve fotbale žen. Kdysi po dlouhých diskuzí a pod ostrou kritikou zavedený turnaj patří v dnešní době mezi světově uznanou sportovní událost. Český tým budeme sice hledat zbytečně, přesto se ale vyplatí toto relativně nové mistrovství sledovat.

 

Evropské hry


(21.06. - 30.07.)

Fanoušci olympijských her již nemusí čekat 4 roky na oblíbený sportovní zážitek. Delší dobu plánoval evropský olympijský výbor vlastní kontinentální hry, stejně jako například asijské hry nebo panamerické hry. Evropské hry 2015 v Baku znamenaly začátek zbrusu nové události, která se stejně jako olympijské hry opakuje po každé čtyřleté olympiádě. Letos se hry konají v Minsku, kde se můžeme těšit na lehkou atletiku, box a další sporty.

 

Wimbledon


(01.07. - 14.07.)

Nejtradičnější a nejstarší tenisový turnaj jako každý rok zve tenisty na svatý trávník v historickém Wimbledonu na jihu Londýna. Rekordní vítěz a král na trávě Roger Federer se letos pokusí o devátý titul na „bílém grandslamu“. Wimbledon byl i pro české tenisty a tenistky místo největších úspěchů: Tomáš Berdych zde postoupil až do finále, Petra Kvitová dokonce dokázala dvakrát vybojovat prestižní titul.

 

Tour de France


(06.07. - 28.07.)

V létě se hodně z nás vydá na bicyklu po cyklostezkách, abychom si užili teplé počasí na příjemném a zdravém výletě po dvou kolech. To samé dělají téže profesionální sportovci ve tradiční Tour de France, jen trochu extrémněji. Tři týdny, 21 etap, 3.460 kilometrů. Jejich cesta vede přes celou Francii, vyšlapat Alpy při tom není nic neobvyklého. Poslední roky dominovali angličtí závodníci. Jestli letos zvítězí znovu britský jezdec, nebo zdali nastane prolomení anglické monarchie, to se dozvíme na konci červenci.

 

Mistrovství světa v atletice


(27.09. - 06.10.)

V pořadí 17. mistrovství světa v atletice zavítá do katarského hlavního města Doha. Sportovci z celého Světa se budou měřit ve dvaadvaceti disciplínách. Pro české diváky může být mistrovství velmi atraktivní, čeští sportovci se vyšplhali na desáté místo žebříčku co se týče celkového počtu medailí, ještě jedno místo před Čínou.

 

Formule 1


(17.03. - 01.12.)

Přes celý rok si užijí milovníci motorových sportů nejvyšší a nejrychlejší ligu mezinárodních závodů. Formule 1 chce v novém roku znovu obnovit svá pravidla, závody mají být těsnější a napínavější. Posledních pět let si první pozici zajistil tým Mercedes, ale plánované zrychlení motorů Ferrari s kombinací mladého a talentovaného jezdce Charles Leclerc by mohlo opepřit nastávající sezónu.

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy