Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Světový pohár v hokeji

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Světový pohár v hokeji je prestižní hokejový turnaj, jehož první ročník byl pořádán před dvaceti lety. V tuto zmíněnou sezónu se odehrálo hned několik utkání na evropském a americkém kontinentu. Zatímco vyřazovací hokejové zápasy se konaly výhradně v Severní Americe. Ty se odehrály dle tehdejších pravidel v NHL. Tenkrát vyhrály Spojené státy americké nad Kanadou a obdržely trofej. Brettu Hullovi - legendě ledního hokeje se podařilo tehdy nasbírat jedenáct bodů. Dal sedm branek a čtyři nahrávky. Světového poháru 1996 v hokeji se účastnili také Finové, Rusové, Češi, Němci, Švédové a Slováci.

V roce 2004 byl uskutečněn druhý světový pohár v ledním hokeji. Z něj vzešla vítězně Kanada, která si odtud odnesla trofej navrženou architektem Frankem Gehrym. Americké týmy svoje turnaje odehrály kompletně v zámoří, zato evropské družstva měly možnost si přinejmenším jednou zahrát v domácím prostředí. Nicméně v rámci semifinále museli vítězové evropského čtvrtfinále zvládnout náročnou cestu na americký kontinent. První místo kanadského bodování obsadil Švéd Fredrik Modin, který získal celkově osm bodů, z toho čtyři branky a čtyři nahrávky. Nejlepším střelcem se stal americký hokejista Keith Tkachuk se svými pěti brankami.

Pomalu a jistě se blíží třetí světový pohár, který se bude konat v průběhu letošního září a října v nejlidnatějším kanadském městě. V tu dobu Toronto navštíví nejlepší hokejové špičky z českého, finského, ruského a švédského týmu. Budou tu k vidění výběry Evropy, též i výběry severoamerických hráčů. Ujít si hokejový turnaj nenechají Američané ani samotní Kanaďané. Budete to opravdu vydatná hokejová podívaná, která se bude odehrávat na stadionu „Air Canada Centre“. Tato sportovní hala pojme přes 18 tisíc diváků. Světový pohár v hokeji 2016 bude jistě fantastická událost, která bude plná nečekaných momentů a adrenalinových sportovních zážitků.
 

Prohlédnout nabídku ocenění pro hokej >>


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy