Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Tip na akci: Trail Running Cup

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Běhání se stalo v několika posledních letech trendem v trávení volného času napříč generacemi. Většina začínajících běžců se časem ze silnice přesouvá do terénu, proto již od roku 2010 pořádá agentura SportGroup.cz největší seriál terénních závodů v České republice pod názvem Trail Running Cup.

 

K názvu každoročně přibude i jméno titulárního partnera, kterým se letos stává nově japonská běžecká značka Mizuno. Ta střídá po třech letech kralování finskou outdoorovou značku Kilpi. Kompletní název seriálu pro letošní rok je tak Mizuno Trail Running Cup 2019.

Registrace je spuštěna již od 15. ledna na webu www.trailrunningcup.cz.

 

 

Startuje se v Ostravě

První závod série startuje již koncem dubna, konkrétně v sobotu 27.4.2019 v Ostravě. Na běžce čekají dvě hlavní tratě v délce deset a pět kilometrů. Desítka míří tradičně na haldu Ema, navíc oproti loňským ročníkům se můžeme těšit na dětské závody v parku okolo Nové Karolíny.

Následovat bude zhruba o měsíc později, konkrétně 26.května, v Petřínských sadech Trail Praha 2019, opět s tratěmi na deset a pět kilometrů. A to by na rozběh stačilo.

 

Dotkne se až Polska

Počátkem června se již účastníci zakousnou do jednadvacetikilometrové tratě Kralického půlmaratonu vedoucího z dolní Moravy až na hranice s Polskem, doplněné o tradičních 5 km pro každého. Ve stejném duchu se ponese i následující Ještědský půlmaraton, který bude koncem června letošního roku hostit Horní Hanychov.

Vyvrcholení seriálu v podobě Krkonošské padesátky nás čeká v sobotu 3.8.2019 ve Špindlerově Mlýně. Hlavní závod bude omezen na 300 startovních míst, pokud se nestihnete včas přihlásit, jsou pro vás připraveny další dva traily na 25 a 5 km.

Po nejdelším závodě poháru bude následovat po nejkratší pauze další, tentokrát Lipenský půlmaraton s tradičními tratěmi na 21 a 5 km.

Po téměř dvouměsíční pauze přijde na scénu Česko – německý půlmaraton, který bude hostit v říjnu malá příhraniční obec Nemanice v Českém lese.

 

 

Na konec přichází na řadu Praha

Poslední dva podniky série se vrací zpět do Prahy. Prvním z nich je Maraton Praha – Dobříš, jehož trasa povede před Brdy, jimiž závodníci proběhnou v neděli 20.10.2019. A definitivně posledním letošním plánovaným závodem jsou Motolské jamky, které tradičně ukončí dvěma tratěmi na 10 a 5 km další rok 3. listopadu v Praze – Motole.

Zaujal vás Mizuno Trail Running Cup? Tak se přihlaste a překonejte své možnosti. 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy