Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Tipy na letní soustředění pro vaše děti

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Máte doma aktivní dítě a přemýšlíte nad vhodným programem na prázdniny? Možná zvažuje vstup do sportovního oddílu, láká jej bojové umění, má chuť zkusit něco nového nebo mu naopak chybí odvaha.

Děti by měly v létě dostat šanci zažít pocit svobody a užít si část volného času s kamarády bez dohledu rodičů, ať už je to na chatě s babičkou a dědou, na tematickém táboře nebo na sportovním soustředění. Rozmanité aktivity napomáhají mentálnímu i fyzickému rozvoji dítěte, které si tak nenásilnou formou osvojuje nové dovednosti, rozvíjí tělesnou zdatnost a má možnost potkat plno nových přátel.

Jedním z mnoha způsobů, jak zažít akční prázdniny, je vyrazit na letní soustředění. Mimo nabitý program získají děti také skvělé zázemí - na soustředěních se stravují minimálně čtyřikrát denně, dodržují pravidelný pitný režim a neustále je jim k dispozici odborný zdravotnický dohled.

 

Soustředění Judo Akademy v Podkrkonoší

Hned první den prázdnin začíná letní soustředění ve středisku Svatá Kateřina v Chotěvicích pořádané pražským klubem Judo Academy. Program je uzpůsobený tak, aby se mohli zúčastnit jak pokročilí, tak i úplní začátečníci. Děti již od šesti let se mohou přihlašovat na týden od 30.6. do 7.7. a od 7.7. do 14.7. nebo dokonce na oba termíny dohromady. Přihláška a podrobnější informace jsou dostupné na webové adrese. Tréninky juda probíhají ve skupinkách podle výkonnosti pod vedením mistrů ČR Jiřího Vaňka a Davida Dubského. Přímo na soustředění mohou děti také skládat zkoušky na dosažení vyššího pásu. Ve sportovním duchu se nesou také další připravené aktivity v podobě her, koupání nebo soutěží. Léto je třeba si naplno užít, proto nejsou na akci povolené mobilní telefony a jiné elektronické přístroje. O svých dětech však budete mít neustálý přehled díky fotografiím a aktuálnímu programu na Facebooku.

 

Letní soustředění na Svojanově s Karate Klub Brno

Pokud vám judo není blízké, co třeba vyzkoušet karate? Brněnský Karate Klub pořádá v termínu 15. až 28.7. tradiční dvoutýdenní soustředění pro děti a mládež v rekreačním areálu Svojanov. Areál s chatkami je obklopen krásnou přírodou jako stvořenou pro vycházky. Důraz je kladen především na trénink karate (2-3krát denně) a zdokonalování techniky pohybu jako takového. Nechybí však ani kulturní vyžití, hry, soutěže a čas na odpočinek. Účastníci tak mají jedinečnou příležitost se během 14 dní zdokonalovat nejen ve fyzické zdatnosti, ale také upevnit své sportovní i bojovné já. Na webu je možné stáhnout veškeré dokumenty a detaily k soustředění. 

 

 

SK Karate Ústí nad Orlicí a soustředění v Deštné

Další alternativa nabízí zocelování i zábavu  v prostředí Orlických hor. V pozdějším termínu od 28.7. do 4.8. se koná oblíbené soustředění na chatě Perla v Deštné. Budova disponuje kompletním zázemím se 4-6 lůžkovými pokoji a dokonce také venkovním fotbalovým hřištěm, antukovým kurtem, tělocvičnou i bazénem. Pro děti jsou naplánované tréninky pod vedením zkušených trenérů, které zahrnují nácvik sebeobrany, posilování i strečink. Ve zbylém čase se mohou účastníci těšit na bojové hry, soutěže, výlety po okolí nebo na tradiční opékání buřtů. Aktuální informace a přihláška jsou k dispozici na stránkách klubu. Nabídka pro aktivně strávené léto je velmi pestrá, stačí jen zvolit zajímavý program, vhodný termín a vyplnit přihlášku.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy