Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Tipy na zajímavé běžecké poháry a turnaje u nás a ve světě

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Rádi byste se svojí rodinou nebo s přáteli navštívili běžecký závod, jenž se v nejbližší době koná u nás. V tomto případě máme pro Vás několik tipů na velmi zajímavé běžecké poháry, které byste si neměli nechat ujít. Najdete tu i malou ochutnávku plánovaných zahraničních sportovních akcí, které stojí za povšimnutí.

Dne 6. 12. 2015 se od 13:00 hodin pořádá Mikulášský běh ve Včelné a to v okrese České Budějovice. Pořadatelem je Zdeněk Mikšovský. Závodní trať má délku 5,4 km a tvoří ji silnice a lesní cesty. Běh je rozdělen do kategorií M, MV40, V50, V60, V70, Ž, ŽV35, ŽV45, dorost a děti. Tato akce bude trvat do 15:00 hodiny. Startovné činí u dospělého jedince 60 Kč, u dorostu 20 Kč a u dětí 10 Kč. Vítězové se mohou těšit finanční i věcné ceny.

Tradičně proběhne 26. 12. 2015 Štěpánský běh – Prachatice, jehož pořadatelem je pan J. Plánek. Jde o trať s asfaltovým povrchem, jenž má délku 10 km.

V Jihočeském kraji můžete zavítat na akci KLEKLULI dne 30. 12. 2015 a to v 11:11 hodin. Zdejší trať je dlouhá 27,5 km. Účastnit se závodu mohou všichni. Pro vítěze jsou tu připraveny skvělé ceny.

Vy co jste z Jihomoravského kraje, můžete zde navštívit několik událostí. Za zmínku stojí Mikulášský běh Okrouhlá, Štěpánský běh Syrovice, Štěpánský běh Kyjov atd. Na našem území se konají i další pozoruhodné závody, k nimž patří Luhačovický běh Kerteamu, běh Mrázovkou - o pohár Starosty Sokola I. Smíchov, Mikulášská dvacítka ve Stříbře, Kružská Kundratická, Mikulášský běh v Olomouci, Podzimní běh lyžařů Senohraby, Zlínský ledovec, Pražská stovka, adventní běh Dolním Žlebem atd.

V zahraničí se pak organizuje Marathon de Beaujolais Nouveau, běh o Štít města Michalovce na Slovensku, Firenze Marathon, Cubiconský Mikulášsky běh, Hôrecká šestka, Machulinská dvadsiatka, Mikulášsky kros, Mikulášsky kros Pezinok, běh 2 míle Bratislava, Bratislava Marathon zimná séria, Mezinárodní čestný běh Hodonín – Holíč – Skalica, Vánočný běh – Žilina, Pisa Marathon a Silvestrovský běh na tartane.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy