Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Tisk diplomů

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Pořádáte dětskou olympiádu, sraz turistů nebo meeting k ocenění zaměstnanců? Tyto příležitosti můžete ozvláštnit udělením diplomů. Ty se dají dnes snadno pořídit v nejrůznějších provedeních i cenách.

 

Pro koho jsou diplomy určeny

Kdo z nás necítil radost a pýchu, když jako malý získal diplom? Každé ocenění, od hezkého vysvědčení po absolvování plaveckého kurzu, šlo na výstavu na lednici. Cennější vyznamenání za sportovní výkony do pokoje do rámečku. Později si různými certifikáty a tituly zdobíme kanceláře, pro náš dobrý pocit, připomínku i pro získání důvěryhodnosti, že v tom, co děláme, jsme dobří.

Být uznán a oceněn je vždy příjemné, diplomy jsou navíc milou a trvalou vzpomínkou. Událost vhodná k vyznamenání se najde všude, záleží jen na naší fantazii. Ať už pořádáte klasické závody, firemní hodnocení, výroční akci, sraz spolužáků nebo chcete rozdávat certifikace o absolvování kroužků či fitness kurzů, můžete potěšit diplomem. Možná si diplom zaslouží i některé kulatiny nebo výročí svatby!

 Diplom DP0005

 

Jaký zvolit papír?

Samozřejmě nejvíc bude záležet na tom, k jaké příležitosti diplom poptáváte. Na dětský tábor patrně postačí levnější klasické ofsetové křídové papíry v matném nebo lesklém provedení, na které se dá psát.

Honosnější události si žádají exkluzivní speciální grafické papíry, konkrétní podoba papíru závisí na preferenci. Lze vybírat z nejrůznějších plstěných kartonů se lněnou strukturou, kladívkových kartonů s vyraženou strukturou, mramorových hladkých kartonů či vysoce kvalitních ilustračních papírů, opět hladkých či strukturovaných.

Pro osobní diplomy s fotografií je vhodný foto papír a existují i dokonce diplomy na textilu.

Gramáže papírů, na které se tisknou diplomy se obvykle pohybují mezi 120 g/m² - 300 g/m², pro srovnání klasický kancelářský papír váží 80 g/m².

 

Formáty diplomů

Asi nejběžnějším formátem pro diplom je klasická A4, vyhotovit se však dají i diplomy velikostí A5, A3 nebo nejmenší DL.

 Diplom DP0039

 

Tisk diplomů

Nejběžnějším typem tisku pro vyhotovení diplomů je kvalitní digitální tisk. Díky digitální technologii můžete poměrně levně tisknout již od jednoho kusu.

Luxusní specialitou je tisk metalickými barvami, zlatou, stříbrnou a bronzovou, které jsou k nerozeznání od pravého kovu.

 

Grafické zpracování

Vybrat si můžete z připravených šablon diplomů, které můžete použít celé, případně jako základ vašeho vlastního návrhu. V týmu máme zkušené grafiky, kteří splní libovolné zadání.

 

Cena

Výsledná ceny diplomů závisí na množství, velikosti, zvoleném papíru, zda dodáte vlastní hotový návrh či to necháte na nás.

Naše ceny jsou však vždy zajímavé, proto se nás nebojte kontaktovat.

 

 


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.