Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Vyzkoušejte netradiční sporty

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Jóga, běh, volejbal, fotbal, plavání. To jsou sporty, které jsou již tradiční a nikdo se nezeptá - a co tam vlastně děláš. Co takhle ale okořenit svůj volný čas i méně tradičními sporty? Pojďme se na ně podívat.

 

Bojová umění

Krav maga, thai-box, karate nebo kick-box? Důvody pro dělání těchto sportů jsou různé. Sebeobrana je ale nejčastější z nich. Přestože každý trenér řekne to samé a to: “Nejlepší je utéct útočníkovi. Pokud má třeba nůž, tak proti tomu se dá velmi těžce bránit.” Sebeobrana je také o větší sebedůvěře a jistotě, kterou budete mít v sobě.

Někdo bojové sporty vyhledává kvůli vybití energie, potřebě kontaktních sportů nebo také o celkové vyrovnanosti. Bojová umění totiž nejsou jen o fyzické stránce sportu.

 

Kite-surfing

Wind-surfing, jachting. Voda všude okolo a jste pány větru. Kite-surfing je surfování na vlnách se zaháknutým drakem. Pokud máte již zkušenosti s vyjmenovanými vodními sporty, bude pro vás kite-surfing jasná volba.

Pro začátečníky to může být trochu náročné, ale nic není nemožné. Za několik dní už budete “létat” nad vodou.

 

Jízda na koních

Parkur nebo třeba polo na koních? První disciplínu proslavila nedávná letní olympiáda. Náš moderní pětibojař David Svoboda získal zlatou medaili a díky tomu nadchnul lidi do nových sportů, jestli ne už celého pětiboje.

Polo na koních je v našich končinách méně praktikované. Víte jak na něj? Podívejte se na youtube úvodní hodinu.

 

 

Šerm

Mistrovství ČR v šermu naznačuje, že máme u nás širokou základnu. V různých městech se můžete naučit tomuto netradičnímu sportu. Šerm vyžaduje postřeh i skvělou fyzičku. Zkusili byste ho?

 

Netradiční sporty vyžadují netradiční poháry. Troufnete si na ně?
 

 


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy