Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

Žebříček: TOP 10 nejlépe placených hokejistů světa

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Hodiny dřiny v posilovně, tisíce metrů naježděných na ledu, stovky kilometrů procestovaných v letadle či v autobuse. Profese ledního hokejisty rozhodně patří k povoláním psychicky i fyzicky náročným. Podívejte se, jak za tuto práci odměnili kluby a sponzoři 10 nejlépe placených hokejistů světa v sezóně 2020/2021. Tahle jména určitě znáte:

 hokejista

První formace

1) Auston Matthews

Nejvyššího výdělku dosáhl v hokejovém světě za minulou sezónu Auston Matthews. Americký hráč, který tento měsíc oslaví 24. narozeniny, si v dresu Toronto Maple Leafs vydělal 16 milionů dolarů a také se stal nejlepším střelcem NHL. Nyní se léčí po operaci zraněného zápěstí, aby mohl co nejdříve opět naskočit do hry.

2) Connor McDavid

Vítěz kanadského bodování McDavid obdržel za poslední sezónu nejen cenu Art Ross Trophy, ale také finanční sumu ve výši 15,2 milionů dolarů. Kapitán týmu Edmonton Oilers povede svůj klub do bojů o postup do play off i v nadcházející sezóně.

3) Mitch Marner

Pravé křídlo týmu Toronto Maple Leafs se vloni propracovalo k honoráři v hodnotě 15 milionů dolarů. Kromě hokeje se Marner věnuje také charitativní činnosti. Prostřednictvím svého fondu Marner Assist Fund finančně podporuje např. vzdělání dětí.

4) Alexander Ovečkin

Ruský hokejista proslulý svou výškou, ale zejména svou hokejovou šikovností aktuálně vede tým Washington Capitals. Loni si na kluzišti NHL vyjezdil plat v hodnotě 8,2 milionů. Díky dalším 5 milionům za podporu, které získal mimo led, se propracoval k celkovému zisku 13,2 milionů dolarů.

5) Sidney Crosby

Kanadský hokejový reprezentant a kapitán tučňáků z Pittsburghu si loni vydělal celkem 12,4 milionů dolarů. Crosby navíc dlouhodobě udržuje spolupráci s kanadskou značkou hokejového vybavení CCM, s výrobcem sportovní obuvi a oděvů Adidas anebo s řetězcem rychlého občerstvení Tim Horton´s.

 hokejista - nejlepší placené

Druhá pětka z top 10

6) Artěmij Panarin

Ruský útočník hrající v dresu New York Rangers dosáhl za loňskou sezónu na výdělek ve výši 11,2 milionů dolarů. V zisku bodů skončil na třetím místě, celkem jich měl 95.

7) John Tavares

Kapitán kanadského týmu Toronto Maple Leafs si na ledě i mimo něj vydělal za sezónu 2020/2021 celkem 11 milionů dolarů. Stejně jako Marner se i Tavares věnuje charitě. Jeho nadace podporuje děti ve sportu.

8) Erik Karlsson

Švédský hokejista je jedním z mála obránců v top 10. O jeho kvalitách svědčí nejen celkový výdělek 10,4 milionů dolarů, ale také trofej pro nejlepšího obránce, kterou dvakrát vyhrál. Spolupracuje např. se značkou Apple nebo se společností American Express.

9) Nicklas Bäckström

Další Švéd, který dosáhl v NHL na honorář přes 10 milionů dolarů. Podle smlouvy, kterou centr Capitals loni v lednu podepsal, zůstane Bäckström ve Washingtonu minimálně ještě 3 a půl roku.  

10) Andrej Vasilevskij

Ruský brankář uzavírá se ziskem 10,1 milionů dolarů seznam top 10 nejlépe placených hokejistů za rok 2021 podle žebříčku Forbes. Vasilevskij bude i v nové sezóně chytat za Tampu Bay.


Martin Sojka Autor článku

Jednatel firmy