Upozornění: Produktové změny - více zde
Zavolejte nám (Po-Pá 8-17)

5 nejznámějších trofejí II

Martin Sojka 03. 02. 2023 Zajímavosti

Jaké jsou nejznámější trofeje na světě, které rozezná většina lidí na světě hned na první pohled?

 5. Wimbledon Trophy

Již od roku 1877 je tento zvláštní pohár – na jeho vrcholu je zlatý ananas, hlavní cenou mužského Wimbledonu. V 17. století totiž v Anglii ananasy byly velmi drahým zbožím, a tak se jejich symbol dostal až na tuto váženou trofej.

4. Zelené sako

Podobně jako žlutý trikot je i zelené sako symbolem vítězů v golfových turnajích. A to již od roku 1949. Právo nosit ho má vítěz celý rok po svém vítězství až do doby, kdy ho předá svému nástupci.

3. Heisman trophy

Tato trofej je předána každý rok nejúspěšnějšímu hráči amerického fotbalu na vysokých školách. Socha byla vytvořena sochařem Frankem Eliscu a je jednou z nejznámějších ve sportovní historii.

2. Stanley Cup

I pro našince je Stanley Cup známou trofejí. Dokonce se do Česka už i několikrát podíval. Obrovský pohár je starší než samotná NHL. Má již téměř 107 let. Předává se každý rok od vítěze k vítězi a mění tak každoročně svůj domov. Každý hokejista touží potom, aby se mohl ze Stanley Cupu napít.

1. Zlatá medaile

Nevyniká svou velikostí, ani závratnou cenou. Ale je to symbol vítězství na celém světě. Zlatá medaile je totiž hlavní cenou pro nejlepšího sportovce na světě, a to při olympijských hrách. Společně se stříbrnou a bronzovou medailí jsou udělovány na letních i zimních olympijských hrách od roku 1904.

Pro zajímavost, zlatá medaile obsahuje jen asi 6 g zlata. 

Vytvořte s naší pomocí ikonické trofeje i pro vaše závody.


Martin Sojka Autor článku

Majitel firmy a inovátor. Vymýšlím pro vás nové produkty. Ve volné čase rád poslouchám a mixuji hudbu.